Koe ruoka uudella tavalla

Vegaaniruokavalioon siirtymällä pienennät hiilijalanjälkeäsi merkittävästi. Se ei välttämättä tarkoita ruokavalion kaventumista. Päinvastoin: vegaanina löydät tuoreita makuelämyksiä, laajennat käsitystäsi ruoasta ja opettelet uusia herkullisia reseptejä.
Kuva: Unsplash/James Sutton

Julkaistu

Säästöt: Vegaanina voit säästää huomattavasti ruokakuluissa lihansyöntiin verrattuna. Vihannekset, viljat, palkokasvit ja juurekset ovat edullisia. Erilaisia vegaaneille sopivia erikoistuotteita on nykyään hyvin saatavilla.

Huomioi nämä: Vegaaniutta pidetään ehkä hankalana ja isoja panostuksia vaativana. Eläintuotteet dominoivat kotijääkaappeja ja ravintoloiden ruokalistoja. Suuri asennemuutos on kuitenkin tapahtumassa. Vegaanisia annoksia saa suuresta osasta ravintoloita, vegaanituotteiden määrä kaupoissa kasvaa koko ajan eikä vegaaniuteen liity häpeää.

Hiilijalanjäljen pienentyminen:  Vegaaniksi siirtymällä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi 10 prosenttia vuodessa. Säästö vastaa kokonaista 5500 autoilukilometriä. Päästöjä syntyy märehtijöiden aiheuttamien kasvihuonepäästöjen vähentyessä.

Vinkit:  Vegaaniliiton sivuilta löydät kaiken tarvittavan informaation veganismista. Tutustu myös jatkuvast päivittyvään listaan kaupoista löytyvistä vegaanituotteista. Kun kaipaa herkuttelua ja iloista vegaaniseuraa, Facebookin sipsikaljavegaani-ryhmä pelastaa.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?