archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Koe ruoka uudella tavalla

Vegaaniruokavalioon siirtymällä pienennät hiilijalanjälkeäsi merkittävästi. Se ei välttämättä tarkoita ruokavalion kaventumista. Päinvastoin: vegaanina löydät tuoreita makuelämyksiä, laajennat käsitystäsi ruoasta ja opettelet uusia herkullisia reseptejä.

Julkaistu

Säästöt: Vegaanina voit säästää huomattavasti ruokakuluissa lihansyöntiin verrattuna. Vihannekset, viljat, palkokasvit ja juurekset ovat edullisia. Erilaisia vegaaneille sopivia erikoistuotteita on nykyään hyvin saatavilla.

Huomioi nämä: Vegaaniutta pidetään ehkä hankalana ja isoja panostuksia vaativana. Eläintuotteet dominoivat kotijääkaappeja ja ravintoloiden ruokalistoja. Suuri asennemuutos on kuitenkin tapahtumassa. Vegaanisia annoksia saa suuresta osasta ravintoloita ja vegaanituotteiden määrä kaupoissa kasvaa koko ajan.

Hiilijalanjäljen pienentyminen:  Vegaaniksi siirtymällä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi 10 prosenttia vuodessa. Säästö vastaa kokonaista 5500 autoilukilometriä. Päästöjä syntyy märehtijöiden aiheuttamien kasvihuonepäästöjen vähentyessä.

Vinkit:  Vegaaniliiton sivuilta löydät kaiken tarvittavan informaation veganismista. Tutustu myös jatkuvast päivittyvään listaan kaupoista löytyvistä vegaanituotteista. Kun kaipaa herkuttelua ja iloista vegaaniseuraa, Facebookin sipsikaljavegaani-ryhmä pelastaa.

Mistä on kyse?