archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Korjauskelvottomat traktorit varaosiksi

SR-Harvesting purkaa korjauskelvottomat traktorit osiin sekä korjaa, tarkastaa ja myy ne eteenpäin takuun kanssa. Näin osien elinkaarta pystytään jatkamaan eikä valmistukseen sitoudu energiaa tai arvokkaita raaka-aineita.

Julkaistu

Ongelma

Työajoneuvojen valmistukseen käytetään runsaasti luonnonvaroja. Kaikki koneen osat eivät muutu käyttökelvottomiksi, vaikka traktori hajoaisi tai romuttuisi esimerkiksi liikenneonnettomuudessa. Toimivia tai korjattavissa olevia osia saattaa kuitenkin päätyä ennenaikaisesti kaatopaikalle tai sulattamoon. Samalla uusien komponenttien valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja ja syö energiaa.

Ratkaisu: kierrätysosat traktorin korjaamiseen

SR-Harvesting ostaa korjauskelvottomia Valtra- ja Valmet-traktoreita, purkaa ne osiin ja ottaa talteen käyttökelpoiset osat. Nämä osat puhdistetaan, tarkastetaan ja myydään eteenpäin alkuperäisillä varaosanumeroilla. Myyntiin laitettaville tuotteille annetaan takuu. Uudelleen käytettäviksi kelpaamattomat osat toimitetaan jatkokierrätykseen. Näin osien elinkaarta pystytään jatkamaan.

Ansaintamalli ja hyödyt SR-Harvestingille

Liiketoiminta perustuu kierrätettyjen varaosien kauppaan. SR-Harvesting pyrkii tekemään kauppaa mahdollisimman samankaltaisesti kuin uusien varaosien tapauksessa: ostaja löytää osat varaosanumeron perusteella, pystyy tilaamaan tuotteen ja saa sille takuun. Yritys hankkii varaosat käyttökelvottomista traktoreista, jotka voidaan hankkia edullisesti.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Asiakas saa kierrätysosan huomattavasti uutta varaosaa edullisemmin ilman, että laadusta tai takuusta tarvitsee tinkiä. Asiakas voi myös tällä tavoin tukea kestävää kehitystä omalla ostopäätöksellään. Luonnonvarojen käyttö vähenee, kun kaikkia varaosia ei valmisteta neitseellisistä luonnonvaroista.

Mistä on kyse?