Julkaistu 20.05.2017

Led-valaistus palveluna

Valtavalo myy lamppujen sijaan valoa. Yrityksen tuote onkin palvelu, jolloin se sitoutuu myös varmistamaan tuotteen pitkäikäisyyden alkaen suunnittelusta. Valtavalon palvelumalli säästää energiaa ja asiakkaan valaistuskustannuksia. Asiakas maksaa palvelun siitä kertyvillä säästöillä. Oleellinen osa ratkaisua on rahoituskumppanuus, joka mahdollistaa Valtavalolle tämän toimintamallin.

Ongelma

Valaistus aiheuttaa merkittävän osan tilojen energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Miten vähentää niitä, kun perinteisten loisteputkivalaisimien energiatehokkuus on huono?

Ratkaisu: Energiatehokas LED-valaisinratkaisu palveluna

Palvelumalliin kuuluu aina valaistuksen alkukartoitus ja valonlähteiden toimitus, tarvittaessa myös asennus- ja ylläpitopalvelu. Olemassa oleviin valaisimiin asennetaan energiatehokas, pitkäikäinen ja ympäristöystävällinen Valtavalo G4 -led-valoputki. Ratkaisu helpottaa myös isojen valaistuskokonaisuuksien hallintaa.  Palvelu on säästänyt seitsemässä vuodessa asiakkaiden käytön aikaisia hiilidioksidipäästöjä yhteensä noin 17,5 miljoonaa kiloa eli noin 21 500 edestakaisen Helsinki–New York -lennon verran.

Ansaintamalli ja hyödyt Valtavalolle

Lisää myyntiä asiakkaille, joilla on korkea investointikynnys valaisimien uusimiseen. Palvelun sopimuskauden pituus on kolmesta viiteen vuotta. Rahoituspartnerin myötä Valtavalo saa rahat palveluun myydyistä tuotteista välittömästi. Tuotteet on yksilöity sarjanumeroilla, jolloin rahoitusyhtiö voi hakea tuotteet helposti pois, jos käyttäjä ei maksa laskujaan.

Hyödyt asiakkaalle

Palvelu ei vaadi alkuinvestointeja, ja asiakas voi maksaa kuukausimaksua palvelusta kertyvillä säästöillä. Palvelu voi jopa puolittaa valaistuskustannukset – se mitoitetaan entistä sähkölaskua pienemmäksi. Verovähennyskelpoinen kuukausimaksu on helppo budjetoida. Merkittäviä säästöjä koituu myös asennus- ja ylläpitokulujen ulkoistamisesta. Valaistuksen ylläpidosta tai korjauksesta ei tule yllätyksiä.

Faktat

Valtavalo pähkinänkuoressa

Päätoimiala: Valaisimet ja valaisutuotteet

Perustamisvuosi: 2008

Liikevaihto: 1-50 miljoonaa euroa

Kiertotalousratkaisun lanseeraus: Valtavalo Vaivaton -palvelumalli lanseerattiin vuonna 2015.

Kiertotalousratkaisun osuus liiketoiminnasta: Kiertotalousratkaisun eli palveluliiketoimintamallin osuus liikevaihdosta oli vuonna 2016 noin 10 %.

Henkilöstön koko: 10-250

Kotipaikka: Kajaani

Verkkosivu: https://valtavalo.fi/

Mistä on kyse?