archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Led-valaistus palveluna

Valtavalo myy lamppujen sijaan valoa. Yksi yrityksen tuote onkin palvelu, jolloin se sitoutuu myös varmistamaan tuotteen pitkäikäisyyden alkaen suunnittelusta. Valtavalon palvelumalli säästää energiaa ja asiakkaan valaistuskustannuksia. Asiakas maksaa palvelun siitä kertyvillä säästöillä. Oleellinen osa ratkaisua on rahoituskumppanuus, joka mahdollistaa Valtavalolle tämän toimintamallin.

Julkaistu

Ongelma

Valaistus aiheuttaa merkittävän osan tilojen energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Miten vähentää niitä, kun perinteisten loisteputkivalaisimien energiatehokkuus on huono?

Ratkaisu: Energiatehokas LED-valaistusratkaisu palveluna

Palvelumalliin kuuluu aina valaistuksen alkukartoitus, suunnittelu ja valonlähteiden toimitus, tarvittaessa myös rahoitus sekä asennus- ja ylläpitopalvelu.  Energiatehokas, pitkäikäinen ja ympäristöystävällinen Valtavalon G-sarjan LED-valoputki voidaan asentaa olemassa oleviin valaisinrunkoihin. Pitkän elinkaarensa päätteeksi LED-valoputket materiaaleineen voidaan kierrättää Suomen SER-kierrätyspisteissä. Ratkaisu helpottaa myös isojen valaistuskokonaisuuksien hallintaa. Valtavalon LED-ratkaisuilla säästettiin vuonna 2018 hiilidioksidipäästöjä yhteensä noin 3615 tonnia eli yli neljän tuhannen edestakaisen Helsinki-New York-lennon verran.

Ansaintamalli ja hyödyt Valtavalolle

Lisää myyntiä asiakkaille, joilla on korkea investointikynnys valaisimien uusimiseen. Palvelun sopimuskauden pituus on kolmesta viiteen vuotta. Rahoituspartnerin myötä Valtavalo saa rahat palveluun myydyistä tuotteista välittömästi. Tuotteet on yksilöity sarjanumeroilla, jolloin rahoitusyhtiö voi hakea tuotteet helposti pois, jos käyttäjä ei maksa laskujaan.

Hyödyt asiakkaalle

Palvelu ei vaadi alkuinvestointeja, ja asiakas voi maksaa kuukausimaksua palvelusta kertyvillä säästöillä. Palvelu voi jopa puolittaa valaistuskustannukset – se mitoitetaan entistä sähkölaskua pienemmäksi. Verovähennyskelpoinen kuukausimaksu on helppo budjetoida. Merkittäviä säästöjä koituu myös asennus- ja ylläpitokulujen ulkoistamisesta. Valaistuksen ylläpidosta tai korjauksesta ei tule yllätyksiä.

Mistä on kyse?