Arvioitu lukuaika 1 min

Loputtomasti iloa ja hyötyä

Hyllykaupalla tietoa, tarinoita, leffoja ja musiikkia... löydät omasta lähikirjastostasi. Nykyään moni kirjasto lainaa myös kaikenlaista porakoneesta lautapeleihin. Suomalainen kirjasto on maailman paras!

Kuva: Unsplash/Cynthia del Río

Julkaistu

Säästöt: Kirjaston käyttö on ilmaista – sehän siinä on hienointa. Jos joutuisit ostamaan jokaisen lainatun kirjan omaksi, olisi se aika kallista lystiä. Kirjastoa käyttämällä säästyt myös hyllyissä pölyyntyviltä kirjakasoilta.

Huomioi nämä: Moni ostaa kirjoja, elokuvia tai musiikkia tottumuksesta, vaikka samat materiaalit löytyvät kirjastosta. Joiltain asuinalueilta kirjastoon voi olla myös melko pitkä matka. Silloin kannattaa miettiä, voisiko kirjastossa käynnin yhdistää muuhun asiointiin.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Lainaamalla viisi kirjaa kuukaudessa ostamisen sijaan voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin puoli prosenttia vuodessa. Säästöjä syntyy kirjojen valmistamiseen vaadittavista materiaaleista ja energiasta.

Vinkit: Oman kirjastosi löydät esimerkiksi kunnan nettisivujen kautta. Kirjastot.fi-sivustolta löydät hyödylliset hakupalvelut sekä tietoa ja uutisia kirjastoihin liittyen.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään kulutukseen

Mistä on kyse?