archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Metsäkoneiden pidempi elinkaari

Ponssen palveluilla pidennetään koneiden elinikää sekä säästetään merkittävät määrät sekä materiaaleja että energiaa. Yritys kunnostaa käytettyjä metsäkoneiden osia ja myy niitä asiakkailleen takuun kera. Lisäksi Ponsse tarjoaa tehopaketteja, joiden avulla koneet tuunataan tehokkaammaksi ja nykyaikaisemmiksi.

Julkaistu

Ongelma

Metsäkoneiden valmistaminen ja ostaminen ovat isoja investointeja. Puunkorjuuseen liittyvät vaatimukset ja metsäkoneiden ominaisuudet kehittyvät nopeasti, joten uusia konemalleja valmistetaan jatkuvasti markkinoille. Vanhempiin konemalleihin ei aina ole tarjolla uusia varaosia, eivätkä ne välttämättä pysy ajanmukaisina varaosista huolimatta. Uusien koneiden ja varaosien valmistaminen kuluttaa kuitenkin paljon erilaisia metalleja ja muita resursseja.

Ratkaisu: asiakastarpeeseen perustuva varaosatarjonta

Ponsse on tuotteistanut metsäkoneiden varaosatarjonnan erilaisiin asiakastarpeisiin. Uusien alkuperäisosien lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen tehdaskunnostettuja osia, säästöosia ja koneen tuottavuutta parantavia tehopaketteja. Tehdaskunnostetut osat ovat kertaalleen käytettyjä, mutta uudenveroisiksi kunnostettuja osia. Niille annetaan sama takuu kuin uusille osille. Ponsse myy myös kunnostamattomia käytettyjä säästöosia uutta edullisempaan hintaan. Tehopaketit ovat isompia varaosakokonaisuuksia tai valmiita asennuskokonaisuuksia, joilla vanhempaa metsäkonetta voidaan ylläpitää tai päivittää nykytarpeita vastaaviksi. Eri arvioiden mukaan tehdaskunnostus säästää jopa 50–85 % energiaa, 26–90 % materiaaleja ja 46–93 % kasvihuonekaasupäästöjä uusien osien valmistamiseen verrattuna.

Ansaintamalli ja hyödyt Ponsselle

Ponsse myy metsäkoneiden lisäksi niiden osia ja huoltopaketteja. Lisäksi yritys korjaa asiakkailtaan ostamistaan vanhoista osista käyttökelpoisia siten, että niiden jälleenmyynti on yhä kannattavaa sekä yritykselle että asiakkaalle. Yrityksellä on ympäri maailmaa valtuutettuja liikkeitä, jotka myyvät Ponssen varaosia ja huoltavat heidän koneitaan. Globaalin huoltoverkoston työtä helpottaa se, että asiakkaille tarjottavat palvelut on mietitty valmiiksi paketeiksi.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Asiakas saa jatkettua vanhan koneensa käyttöikää päivittämällä sitä tehopakettien avulla ajanmukaiseksi tai hankkimalla siihen tehdaskunnostettuja osia tai säästöosia. Tehdaskunnostetut varaosat mahdollistavat myös kattavan varaosatarjonnan vanhempiinkin konemalleihin. Lisäksi asiakas saa hyvityksen vanhasta koneen osasta, jonka Ponsse ostaa asiakkaalta kunnostettavaksi ja jälleenmyytäväksi.

Mistä on kyse?