archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Milloin olet viimeksi mennyt metsään?

Me suomalaiset olemme onnekkaita, sillä lähes jokaisella on helppo pääsy puhtaaseen luontoon ja lähimetsään. Lähiluonnossa retkeily on loistava tapa viettää vapaa-aikaa monesta syystä: sinun ei tarvitse matkustaa kauas, stressitasosi vähenee ja samalla opetat lastasi nauttimaan luonnosta ja arvostamaan ympäristöä.

Julkaistu

Säästöt: Retki lähimetsään on yksi edullisimmista vapaa-ajan viettotavoista.

Huomioi nämä: Kylmä sää ja sade voivat olla esteinä metsään lähtöön. Kesäaikana retkeily on helpompaa, mutta oikeilla varusteilla pärjäät kaikilla keleillä.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Metsäretken vaikutusta hiilijalanjälkeen on vaikea määrittää numeerisesti. Retkillä lapsi oppii kuitenkin ymmärtämään luonnon suojelemisen merkityksen, mikä voi tulevaisuudessa vaikuttaa hänen kulutustottumuksiinsa. Lisäksi lähiluonnossa retkeily tuottaa vähemmän päästöjä, kuin kauemmas matkailu sekä useat muut vapaa-ajan huvit.

Vinkit: Retkeile ja virkisty upeissa luontokohteissa tai ota tehtäväksi katsastaa Suomen 100 luontohelmestä ainakin itseäsi lähimmät! Luonnon päivänä voit myös järjestää oman lähitapahtuman tai osallistua muuten vaan. Jopa japanilaislääkäri määrää metsäkylpyjä lääkkeiden sijaan.

Mistä on kyse?