archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Nälkä pois ilman hävikkiä ja lisäkiloja

Koko ateria kannattaa kerätä kerralla yhdelle lautaselle. Se on helppo keino noudattaa terveellistä lautasmallia, hillitä annoskokoja sekä vähentää ruokajätteen määrää. Samalla myös kilot pysyvät kätevästi kurissa ja turha ähky poissa.

Julkaistu

Säästöt: Ruokakuluissa voi hyvinkin säästää, kun syö harkitusti. Buffet-pöydässäkään ei kannata syödä ähkyyn saakka, vaikka saisikin valtavasti ruokaa “samaan hintaan”. Hinnan maksaa huonolla ololla ja turhilla kaloreilla.

Huomioi nämä: Ruokaa on joka paikassa tarjolla valtavasti . Ravintoloissa sekä lounasruokaloissa on houkutuksena testata jokaista ruokalajia – moneen kertaan. Kotonakin moni santsaa ihan tavan vuoksi. Yhden lautasen taktiikka vaatiikiin totuttelua ja päättäväisyyttä. Kannattaa myös muistaa, että kylläinen olo tulee vasta 20 minuuttia ruokailun jälkeen.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Syömällä päivässä 200 grammaa vähemmän voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin kaksi prosenttia vuodessa. Päästöjä säästyy ruoan tuotantoon tarvittavan maa-alan, energiantarpeen ja polttoainekulutuksen pienentyessä.

Vinkit: Annoskokoa voi olla vaikeaa arvioida, mutta lautasmallia noudattamalla ja erillisen salaattilautasen pois jättämällä pääsee pitkälle. Martoilla on hyviä esimerkkejä terveellisen aterian koostamisesta.

Mistä on kyse?