Arvioitu lukuaika 1 min

Oletko kuullut suihkuhaasteesta?

Suomessa elää vahvasti ajatus siitä, että meillä on vettä yllin kyllin, mikä näkyy myös pesutottumuksissamme. Oman suihkuajan saa pidettyä helposti kurissa sulkemalla hanan saippuoinnin ajaksi.

Kuva: Adobe Stock/silver-john

Julkaistu

Säästöt: Kahdeksan minuutin suihku joka päivä maksaa sinulle vuodessa noin 300 euroa. Puolittamalla suihkussa käytetyn ajan puolitat samalla vedestä maksamasi laskun. Lämmin vesi maksaa keskimäärin yli kaksi kertaa enemmän kuin kylmä vesi.

Huomioi nämä: Vettä on helppo läträtä jopa useita kymmeniä minuutteja ymmärtämättä, millainen vaikutus tällä on vesilaskuun – ja ympäristöön.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Puolittamalla suihkuajan kahdeksasta minuutista neljään minuuttiin hiilijalanjälkesi pienenee puoli prosenttia vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy lähes 5 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki. Säästö syntyy vähentyneen vedenkulutuksen lisäksi siitä, että lämpöä tarvitaan voimaloista vähemmän veden lämmittämiseen.

Vinkit: Tiesitkö, että vain 30 sekuntia riittää suihkun ottamiseen? Lue lisää vedenkulutuksesta Motivasta. Muista kysyä vettä säästävistä tuotteista ja ratkaisuista, kun olet ostamassa uutta suihkua tai päivittämässä vanhaa.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään asumiseen

Mistä on kyse?