archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ota autostasi irti tuhansia lisäkilometrejä

Moottorin esilämmittäminen näkyy lompakossa kuin myös tulevissa ajokilometreissä, sillä kylmän moottorin käynnistys vastaa 500 kilometriä ajoa. Ylipitkästä lohkolämmittimen käytöstä on puolestaan haittaa.

Julkaistu

Säästöt: Käyttämällä lohkolämmitintä oikein voit säästää talvikaudella jopa sata euroa, koska bensaa kuluu vähemmän. Samalla vähennät moottorin rasittumista ja kulumista.

Huomioi nämä: Joka aamu ei välttämättä ehdi esilämmittää moottoria. Käyttämällä ajastinta ongelma ratkeaa, ja samalla aamurutiineihin jää enemmän aikaan. Pakkasvahdilla taas pidät huolen siitä, ettet ylilämmitä moottoria.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Pienennät hiilijalanjälkeäsi noin prosentin vuodessa, kun käytät lohkolämmitintä vain tunnin kuuden tunnin sijaan loka–maaliskuussa. Miljoonan suomalaisen tehdessä näin säästyy 13 000 ihmisen kokonaishiilijalanjälki vuodessa, eli koko Haminan kaupungin asukkaiden verran!

Vinkit: Esimerkiksi Motiva on kerännyt sivustolleen paljon tietoa moottorin esilämmityksestä. Autokohtaista tietoa saat huoltokorjaamoilta ja autokauppiailta.

Mistä on kyse?