archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Paineilma palveluna teollisuudelle

Luotettava paineilman saatavuus on teollisuuslaitoksissa tärkeää. Usein laitoksissa on vanhaa paineilmateknologiaa, joka kuluu herkästi ja nielee öljyä sekä huoltotunteja. Tamturbo on kehittänyt öljyttömän ja pitkäikäisen paineilmakompressorin, jonka asiakas saa käyttöönsä palveluna.

Julkaistu

Ongelma

Teollisuus käyttää paineilmaa muun muassa automaation ja koneiden käyttövoimana. Paineilman luotettava saanti on useimmiten niin tärkeää, että paineilmakompressoreita on oltava teollisuuslaitoksessa vähintään kaksi. Nykyinen paineilmateknologia on yli 50 vuotta vanhaa. Laitteiden ympäristökuormaa lisää se, että valtaosa paineilmakompressoreista on öljyvoideltuja, ja niin sanotuissa öljyttömissäkin kompressoreissa laitteisto itsessään vaatii öljyä voiteluun. Lisäksi öljyttömät ruuvikompressorit ovat kalliita huoltaa ja menevät herkästi rikki niiden rakenteen monimutkaisuuden ja nopean kulumisen vuoksi.

Ratkaisu: paineilma palveluna

Tamturbo myy paineilmaa palveluna teollisuuden tarpeisiin. Yritys on kehittänyt uudenlaisen kompressoriteknologian, jolla paineilmaa voidaan tuottaa täysin ilman öljyä. Kompressori perustuu magneettilaakeroituun suurnopeussähkömoottoriin. Tällöin pyörivät osat eivät ole mekaanisesti kosketuksissa toisiinsa. Tämän ansiosta kompressori ei tarvitse öljyä, sen osat eivät kulu ja sitä voi käyttää pitkään ilman huoltamista. Lisäksi teknologia säästää energiaa noin 15 prosenttia vanhaan, öljyttömään ruuvikompressoriteknologiaan verrattuna.

Ansaintamalli ja hyödyt Tamturbolle

Tamturbo myy asiakkailleen sekä paineilmaa palveluna että itse paineilmalaitteita. Paineilma palveluna -mallissa asiakasta laskutetaan virtausmittarin osoittaman paineilman määrän perusteella. Laitteiden huolto- ja ylläpitokustannukset ovat uuden paineilmateknologian ansiosta pieniä, jolloin yritykselle ei palveluntarjoajana synny merkittäviä huoltokuluja laitteen ollessa asiakkaan käytössä. Tamturbo voi sopimuksen päätyttyä toimittaa saman laitteen toiselle asiakkaalle vastaavalla sopimuksella.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Paineilma palveluna -mallissa asiakkaan ei tarvitse investoida laitteen hankintaan eikä huolehtia sen huollosta ja ylläpidosta. Huoltokustannusten puuttumisen ja energiatehokkuuden ansiosta palvelun ostaminen on asiakkaalle merkittävästi halvempi vaihtoehto perinteiseen teknologiaan verrattuna.

Mistä on kyse?