Arvioitu lukuaika 1 min

Puhdas energia on tuulen tuomaa

Tuulisähkön hyödyt eivät ole tuulesta temmattuja! Tuulivoima on yksi puhtaimmista tavoista tuottaa sähköä. Mitä enemmän tuulisähköä ostetaan, sitä enemmän tuulivoimaloita tarvitaan.

Vasilios Muselimis / Unsplash

Julkaistu

Säästöt: Tuulisähkö voi olla sekasähköä hiukan kalliimpaa. Jos sähkösopimuksesi solmimisesta on vierähtänyt jo pidempi aika, saattaa uuden sopimuksen tekeminen kuitenkin tulla vanhaa edullisemmaksi.

Huomioi nämä: Tuulisähkön hinta saattaa vaikuttaa sekasähköä kalliimmalta, mutta kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja vuodessa kulutuksestasi ja asumismuodostasi riippuen. Kilpailuttaminen onnistuu helposti verkossa.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Tuulisähkön käyttö pienentää hiilijalanjälkeäsi viisi prosenttia vuodessa. Jos miljoona suomalaista vaihtaa tuulivoimaan, säästyy 53 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki.

Vinkit: Voit lukea lisää sähkön kilpailuttamisesta sekä energialähteistä esimerkiksi Energiaviraston sivuilta.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään asumiseen

Mistä on kyse?