archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Puhdas kylmälaite on tehokkaampi

Sotkuinen jääkaappi tai pakastin ei ole vain hajuhaitta. Lika myös heikentää kylmälaitteen tehoa. Puhtaana pidettyinä ja oikein huollettuina kylmälaitteet kestävät pidempään ja pienentävät sähkölaskuasi.

Julkaistu

Säästöt: Puhdistetut ja huolletut kylmälaitteet säästävät sähköä. Jääkaapin, pakastimen tai kylmiön taustan peittyminen pölyyn lisää sähkönkulutusta – jopa 30 prosenttia. Laitteen ympärillä pitää olla esteetön ilmankierto ja sen tulee olla pölytön.

Huomioi nämä: Pakastimen sulattaminen muulloin kuin talvella on hankalaa, varsinkin jos olet säilönyt sinne arvokkaita, itse poimittuja marjoja ja sieniä. Siirrä pakasteet kylmälaukkuun sulatuksen ajaksi.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kylmälaitteiden puhtaudella on pieni vaikutus hiilijalanjälkeesi, mutta jos miljoona suomalaista tekee samoin, säästyy 1000 henkilön kokonaishiilijalanjälki vuodessa.

Vinkit: Martat ovat keränneet tietoa jääkaapin ja pakastimen sijoittamisesta, puhdistamisesta ja sulattamisesta. Laitekohtaista tietoa saat kylmälaitteiden käyttöohjeista.

Mistä on kyse?