archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Puupohjaiset pakkaukset muovin korvikkeena

Sulapacin innovaatio on täysin biohajoava ja mikromuoviton materiaali. Muovinvalmistajat voivat käyttää lisensioitavaa materiaalia ja teknologiaa nykyisissä laitteissaan ja tehtaissaan ilman isoja pääomainvestointeja. Ratkaisulla on potentiaalia vähentää hiilijalanjälkeä ja meriin päätyvää muovijätettä.

Julkaistu

Ongelma 

Muovipakkauksia valmistetaan maailmassa vuosittain noin 80 miljoonaa tonnia, mutta vain hyvin pieni määrä muovipakkauksista kierrätetään. Jopa 30 prosenttia muovipakkauksista päätyy käsittelemättömänä luontoon. Meriin päätyvät mikromuovit aiheuttavat ongelmia meren eliöille ja mereneläviä syöville ihmisille. Lisäksi muovin raaka-aineena käytettävä öljy on ehtyvä luonnonvara.

Ratkaisu: biohajoavat pakkaukset 

Sulapac on kehittänyt kestävän kehityksen periaatteiden mukaisen materiaalin, mistä voidaan muotoilla asiakkaan tarpeita vastaavia esineitä muovinvalmistajien olemassaolevilla tuotantolinjoilla. Materiaali valmistetaan sertifioiduista metsistä saatavasta puuhakkeesta ja luonnonperäisistä sidosaineista ja se voidaan kierrättää teollisessa kompostissa. Sulapacilla on myös oma kokoelma biohajoavia luksuspakkauksia, joita voidaan käyttää esimerkiksi kosmetiikkapakkauksina.

Ansaintamalli ja hyödyt Sulapacille 

Sulapacin asiakkaita ovat brändit, muovinvalmistajat ja materiaalitoimittajat. Sulapac lisensioi ja myy materiaalia ja teknologiaa, mistä voidaan valmistaa olemassaolevilla tuotantolinjoilla esineitä eri tarkoituksiin.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle 

Sulapacin materiaalia käyttävien muovinvalmistajien ei tarvitse tehdä mittavia laiteinvestointeja. Yritys auttaa asiakkaitaan positioitumaan kestävän kehityksen edelläkävijöiksi. Kestävän kehityksen mukaisesti tuotettu materiaali pienentää asiakkaiden ympäristöjalanjälkeä ja vähentää muovijätteen määrää maailmassa.

Mistä on kyse?