archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ryhmän osaamiskartta monipuolistaa osaamista

Helsingin poliisilaitoksen kehittämä Ryhmän osaamiskartta -työkalu kannustaa työntekijöitä kehittämään monipuolisesti osaamistaan.

Julkaistu

Työpaikka

Helsingin poliisilaitos

Uudistumiskysymys

”Miten varmistamme, että uudessa rikostutkintayksikössä syntyy uutta, entistä monipuolisempaa osaamista?”

Työkalun nimi

Ryhmän osaamiskartta

Kenelle?

Helsingin poliisilaitoksen uuden rikostutkintayksikön työntekijöille.

Työkalun kuvaus

”Jo uuden rikostutkintayksikön käynnistämisvaiheessa tunnistamme ja kuvaamme sitä laajaa osaamista, mitä eri ihmisillä ja aikaisemmin toimineilla kahdella yksiköllä oli. Toteutamme päällystöesimiehen kutsumana ns. ryhmäkeskustelut, joissa käydään läpi organisoitumiseen liittyvät perusasiat (muun muassa ryhmän tehtävät ja tavoitteet). Keskustelemme samalla kunkin ryhmän erityisosaamisesta ja tunnistamme sitä osaamista, mitä ryhmän kannattaa jakaa muille ryhmille uudessa rikostutkintayksikössä. Sovimme ryhmäkeskusteluissa myös kunkin ryhmän yhteiset kehittymistavoitteet.

Merkitsemme tunnistetun osaamisen ja kehittymistavoitteet ns. osaamiskarttaan, joka päivitetään vähintään vuosittain ryhmäkeskusteluissa. Ryhmäkeskusteluiden – ja osaamiskartan – kautta jokainen osallistuu uuden työntekijän toiminnan ja osaamisen kehittämisen suunnitteluun. Kannustamme ryhmäkeskusteluissa myös henkilökiertoon, josta osaamiskartan perusteella teemme erillisen suunnitelman.”

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä

Tuija Hytönen, tuija.hytonen(at)poliisi.fi

 

Mistä on kyse?