Arvioitu lukuaika 1 min

Tämän päivän tähteet = huomisen herkut

Suomalaiset kotitaloudet heittävät vuosittain ruokaa hukkaan 120–160 miljoonaa kiloa eli 20–30 kiloa henkilöä kohti. Toisin sanoen kuusi prosenttia ruoastamme päätyy suoraan roskiin, mikä olisi voitu välttää säilyttämällä tai valmistamalla ruoka toisin.

Kuva: iStock/joebelanger

Julkaistu

Säästöt: Jos jätät joka viikko kerran tai kahdesti ostamatta aterian, säästät vuodessa satoja euroja.

Huomioi nämä: Ruoasta tulee hävikkiruokaa vain, kun siitä tekee sellaista. Kun muutat asenteesi, huomaat, että hävikki onkin herkkua. Kuivasta leivästä syntyy herkullinen köyhä ritari, kun taas juustonkannikasta saa makua keittoon tai pastakastikkeeseen.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Korvaamalla kerran viikossa yhden päivällisen hävikillä pienennät hiilijalanjälkeäsi prosentilla.

Vinkit: Sivustolta Saasyoda.fi löydät säästövinkkejä, reseptejä sekä annoslaskurin. Marttojen sivustolta viiden tähden tähderuokareseptit. WWF:n vastuullinen ruokaopas listaa keinot hävikin vähentämiseen

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?