Arvioitu lukuaika 1 min

Tehokasta toimintaa reissuja yhdistämällä

Reissut kannattaa suunnitella niin, että samalla kertaa voi hoitaa monta asiaa. Loman ja työmatkan yhdistämällä säästöä syntyy reilusti. Jokapäiväinen kauppareissun ja kuntosalikäynnin lisääminen työmatkoihin tai mummolareissun ja turnausmatkan yhdistelmä helpottaa elämää ja säästää aikaa sekä rahaa.

Kuva: Sari Gustafsson / Sitra

Julkaistu

Säästöt: Päivittäisiä matkoja yhdistämällä säästyy bensaa ja joukkoliikenteen kustannuksia. Pidempiä reissuja yhdistämällä voi säästää jopa lentolippujen hinnan.

Huomioi nämä: Aikataulujen ja reittien suunnittelu vaatii pientä vaivaa. Rutiinit reissujen yhdistämiseen syntyvät kuitenkin helposti.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Yhdistämällä kaksi 150 kilometrin matkaa kerran kuukaudessa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi puoli prosenttia vuodessa. Jos miljoonaa suomalaista tekee näin, säästöä syntyy 4 000 kokonaishiilijalanjäljen verran vuodessa. Säästöt syntyvät vähentyneiden ajokilometrien myötä pienemmistä päästöistä.

Vinkit: Oma suunnittelu sekä tottumukset ovat avainasemassa. Erilaisilla karttasovelluksilla, kuten Google Mapsilla voi suunnitella reittejä helposti.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään liikkumiseen

Mistä on kyse?