archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Testaa ja ihastu kasvisruokaan

Haasta itsesi testaamaan kasvisruokavaliota vuoden ajan. Luvassa on taattuja hyötyjä. Ruokavalio monipuolistuu ja kokkaustaidot karttuvat. Kasvisruoka on edullista, terveellistä ja herkullista. Yhä useampi meistä on kasvissyöjä, joten valikoimaa ja vertaistukea on tarjolla runsaasti.

Julkaistu

Säästöt:  Jos siirryt kasviruokailijaksi, voit todellakin säästää rahaa. Juurekset, palkokasvit ja täysjyväviljat ovat edullisia, eikä hedelmien ja vihannestenkaan kilohinnat päätä huimaa. Kalliita erikoistuotteita ei hyvään kasvisruokaan tarvita.

Huomioi nämä: Lihasta luopuminen vaatii asennemuutosta ja uutta suhtautumista ruoanlaittoon. Vaikka liharuoat dominoivat edelleen kotikeittiöissä ja ravintoloissa, uusien ruokien testaaminen on hauskaa ja kasvisvaihtoehtoja on nykyään paljon. Lähestulkoon jokaisessa pienessäkin ravintolassa on nykyään kasvisruokaa tarjolla tai sellaista saa pyytämällä.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Lihasta luopumalla voit pienentää hiilijalanjälkeäsi seitsemän prosenttia vuodessa. Säästö vastaa esimerkiksi 4100 autoilukilometriä.

Vinkit: Perustietoa erilaisista kasvisruokavalioista tarjoaa Ruokatieto. Sesonkikasviksista mielenkiintoista tietoa ja vinkkejä löydät Satokausikalenterista. Ruoan ympäristövaikutuksista voit lukea lisää Martoilta ja Ilmasto-oppaasta.

Mistä on kyse?