Arvioitu lukuaika 1 min

Tottele ostoslistaasi!

Kauppalista auttaa muuhunkin, kuin muistiin. Kun suunnittelet ostokset etukäteen, vältyt heräteostoksilta, suoriudut kauppareissusta nopeammin sekä vähennät kotonasi syntyvää ruokajätettä.

Kuva: Unsplash/Glenn Carstens-Peters

Julkaistu

Säästöt: Kun suunnittelet ostoksesi ja ateriasi etukäteen säästät mitä luultavimmin rahaa, sillä kaupasta ei tule ostettua turhia ostoksia.

Huomioi nämä: Kaupassa käyminen ei aina ole suunniteltua ja siellä tulee piipahdettua usein ohikulkumatkalla. Ennen kauppaan astumista voit kuitenkin miettiä pikaisesti läpi, mitä olet menossa sieltä hakemaan.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Ruokaostosten suunnittelu kolme kertaa viikossa pienentää hiilijalanjälkeäsi 200 autolla ajetun kilometrin tuottamien päästöjen verran vuodessa. Kun ostat vain tarvitsemasi määrän ruokaa, vähennät erityisesti ruokahävikkiä ja sitä kautta päästöjen määrä.

Vinkit: Lue lisää vastuullisesta ruoan kulutuksesta Motivasta. Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen löydät Saasyödä.fi:stä.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?