Arvioitu lukuaika 1 min

Tour de Saimaa

Sanotaan, että matka on usein päämäärää tärkeämpi, mutta matkustaessa maisemat usein vain vilisevät ohi ja jäävät etäisiksi. Toisin on pyöräillessä! Pyörällä lomailussa maisemat ja kohteet tulevat läheltä tutuiksi. Matkakohteet löydät pyörällä yhtä lailla lähiympäristöstä kuin kauempaakin.

Kuva: Unsplash/Alex Blăjan

Julkaistu

Säästöt: Retkeilyyn soveltuvan pyörän ja varusteiden hankinta maksaa noin tuhat euroa. Hankinnan jälkeen pyörä maksaa itsensä nopeasti takaisin matkakuluissa, ja jos otat matkoille mukaan teltan, myös majoituskuluissa.

Huomioi nämä: Pyörämatkan päässä olevat kohteet eivät välttämättä ole hyvin brändättyjä, joten niitä voi olla vaikea löytää. Samalla kun totuttelen pyöräilyyn kohenee kuntosi kohisten.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Sadan kilometrin autoilun korvaaminen pyöräilyllä vaikuttaa hiilijalanjälkeesi vain vähän.

Vinkit: Outdoors Finlandista löydät paljon asiaa retkeilystä ja reiteistä, olipa mielessäsi sitten pyöräily, melonta, vaellus tai näiden yhdistelmä. Lue myös PyöräillenSuomessa.fi:stä pyörämatkailun mahdollisuuksista Suomessa.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään matkailuun

Mistä on kyse?