archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tour de Saimaa

Sanotaan, että matka on usein päämäärää tärkeämpi, mutta matkustaessa maisemat usein vain vilisevät ohi ja jäävät etäisiksi. Toisin on pyöräillessä! Pyörällä lomailussa maisemat ja kohteet tulevat läheltä tutuiksi. Matkakohteet löydät pyörällä yhtä lailla lähiympäristöstä kuin kauempaakin.

Julkaistu

Säästöt: Retkeilyyn soveltuvan pyörän ja varusteiden hankinta maksaa noin tuhat euroa. Hankinnan jälkeen pyörä maksaa itsensä nopeasti takaisin matkakuluissa, ja jos otat matkoille mukaan teltan, myös majoituskuluissa.

Huomioi nämä: Pyörämatkan päässä olevat kohteet eivät välttämättä ole hyvin brändättyjä, joten niitä voi olla vaikea löytää. Samalla kun totuttelen pyöräilyyn kohenee kuntosi kohisten.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Sadan kilometrin autoilun korvaaminen pyöräilyllä vaikuttaa hiilijalanjälkeesi vain vähän.

Vinkit: Outdoors Finlandista löydät paljon asiaa retkeilystä ja reiteistä, olipa mielessäsi sitten pyöräily, melonta, vaellus tai näiden yhdistelmä. Lue myös PyöräillenSuomessa.fi:stä pyörämatkailun mahdollisuuksista Suomessa.

Mistä on kyse?