archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Työhuone, juhlatila, kuntosali – kaikki lähellä!

Entä jos työhuone löytyisikin naapurirapusta tai hyödyntäisit talon yhteistä juhlatilaa?

Julkaistu

Säästöt: Kun otat yhteistilat käyttöön, säästät ulkopuolisten ja omien tilojen vuokrissa. Hyvät yhteistilat voivat korvata myös kotona tarvittavia neliöitä ja laitteita, etkä välttämättä tarvitse enää omaa saunaa tai pyykinpesukonetta. Näin myös omista asuinkustannuksista on mahdollista säästää, sillä pienempi asunto on edullisempi niin hinnaltaan kuin ylläpitokuluiltaan.

Huomioi nämä: Yhteistilojen käyttöä on voitu joissain taloyhtiöissä rajoittaa ja toisista niitä ei puolestaan löydy lainkaan. Toisinaan yhteistilat ovat myös kolkkoja eivätkä ne houkuttele viihtymään. Taloyhtiön yhteisillä talkoilla, sekä asukkaiden nurkissa pyörivien ylimääräisten tavaroiden avulla tiloista voidaan kuitenkin saada helposti ja edullisesti viihtyisiä.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos korvaat asuntosi koosta kolme neliömetriä käyttämällä taloyhtiön 20 neliömetrin yhteistilaa, pienenee hiilijalanjälkesi vajaan prosentin vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy 9 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki. Pienempien asuntojen rakentamisessa säästetään materiaalia sekä tuotetaan vähemmän päästöjä. Myös asunnon lämmittäminen kuluttaa vähemmän energiaa.

Vinkit: Lue Sitran blogista, miten asukkaat tekivät taloyhtiön rapistuneesta kerhohuoneesta kaikkia palvelevan monitoimitilan.

Mistä on kyse?