archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Uusiutuva, kestävä ja kierrätettävä materiaali, joka korvaa paperia ja muovia

Paptic on lähtenyt selättämään maailmanlaajuista muoviroskan ja mikromuovin ongelmaa. Yhtiö valmistaa sellusta uutta biopohjaista materiaalia, jota voidaan käyttää esimerkiksi kestävien ostoskassien raaka-aineena. Papticin materiaalista tehdyt kassit ja pakkaukset ovat kierrätettäviä ja biohajoavia, ja niiden valmistus onnistuu olemassa olevilla paperikoneilla pienen tuunauksen jälkeen.

Julkaistu

Ongelma

Meriin on vuosikymmenten saatossa kiihtyvällä nopeudella kertynyt valtavia määriä muovijätettä. Tämä on saanut useat valtiot rajoittamaan lainsäädännön avulla muovikassien kulutusta ja kannustamaan vaihtoehtoisien ratkaisujen käyttöönottoa. Muun muassa EU on asettanut niiden käyttöä rajoittavan direktiivin. Muovi on halpa, kevyt ja monikäyttöinen materiaali, jonka korvaaminen on vaikeaa. Paperikassit eivät monissa tilanteissa ole kestävä vaihtoehto mm. rajallisen uudelleenkäytettävyyden takia.

Ratkaisu: Uusiutuva, kestävä ja kierrätettävä materiaali, joka korvaa paperia ja muovia

Paptic on kehittänyt materiaalin, joka on tuntumaltaan tekstiilimäinen, valmistetaan kuin paperi ja on jalostettavuutensa suhteen kuin muovi. Sen pääraaka-aine on selluloosakuitu ja sitä voi valmistaa vanhoilla paperikoneilla teknologiamuutoksen jälkeen. Näin syntyvää uusiutuvaa materiaalia voidaan hyödyntää ostoskassien lisäksi esimerkiksi joustopakkaksissa ja verkkokaupan lähetyskuorissa. Paptic-materiaalista valmistettua kassia voi käyttää useamman kerran, mikä pienentää sen hiilijalanjälkeä. Lisäksi sen voi kierrättää osana kartonkijätteen kierrätystä. Myös käytöstä poistuville massiivisille vanhoille paperikoneille syntyy uusi käyttötarkoitus.

Ansaintamalli ja hyödyt Papticille

Yritys myy ja markkinoi Paptic-materiaalia suoraan brändin omistajille, kauppaketjuille ja pakkausjalostajille. Tulevaisuudessa on mahdollista myös lisensoida teknologiaa paperinvalmistajille ja näin nopeuttaa materiaalin saatavuutta markkinoilla. Vanhojen paperikoneiden muuntaminen uuteen käyttöön on kustannustehokas tapa kasvattaa tuotteen saatavuutta.

Hyödyt asiakkaalle

Papticin asiakkaita ovat erityisesti suuret vaatekauppaketjut ja erikoistuoteliikkeet, joille on tärkeää vähentää liiketoimintansa ympäristökuormitusta. Ympäristön kannalta kestävät ostoskassit ja pakkaukset mahdollistavat kuluttajille helposti viestittävän ympäristöteon.

Mistä on kyse?