archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kesko vahvistaa työntekijöiden voimavaroja

Voimavarat käyttöön -keskustelu on Keskon luoma työkalu, joka tukee työntekijöiden mahdollisuuksia jatkaa työskentelyä K-ryhmässä työuran eri vaiheissa.

Julkaistu

Työpaikka

Kesko Oyj

Uudistumiskysymys

”Millainen toimintamalli tukisi työssä jatkamisen mahdollisuuksia työuran eri vaiheissa Keskossa?”

Työkalun nimi

Voimavarat käyttöön -keskustelu

Kenelle?

Kaikille työntekijöille.

Työkalun kuvaus

”Ajattelemme, että työntekijällä itsellään on parhaat avaimet omaan työkykyynsä liittyvien kysymysten ratkaisemisessa – ja hän ansaitsee tähän työpaikan kannustuksen ja tuen.

Meille on tärkeää, että ihminen itse aktiivisesti tuo esille ja etsii uusia työvaihtoehtojaan, mikäli hänen näköpiirissään on asioita, jotka rajoittavat työn tekemistä. Meille on tärkeää, että työntekijä itse myös pohtii ja kertoo, millaisia lisävalmiuksia hän kokee tarvitsevansa mahdollisesti uudessa työssään.

Voimavarat käyttöön -keskustelu korvaisi aikaisemmin käytössä olleen ”varhaisen tuen keskustelun”, jossa keskiössä olivat terveydelliset asiat ja joka usein johti työntekijän passiivisuuteen ratkaisuissa. ”Voimavarat käyttöön” on ratkaisukeskeinen keskustelusapluuna, johon sisältyy tilannekartoitus, osaamisen arviointia, vahvuuksien kartoittamista, mielekkään tavoitetilan kuvaamista, muutosaskeleiden suunnittelua ja erityisesti siitä sopimista, mihin työntekijä jo nyt itse voi ryhtyä.

Voimavarat käyttöön -keskustelu ei edellytä sairauspoissaoloja, vaan se on myös ennakointia. Keskustelu käydään esimiehen kanssa ja se osaltaan vahvistaa valmentavaa johtamista Keskossa.”

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä

Tuija Vanhamäki, tuija.vanhamaki(at)kesko.fi

Mistä on kyse?