archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Veneiden vertaisvuokraus­palvelulla aalloille

Veneet ovat paljon käyttämättöminä ja niihin kuluu kosolti rahaa. Skipperin palvelulla kuka tahansa voi vuokrata veneitä. Veneilyn aloittamisen kynnys madaltuu ja veneiden omistajat saavat katettua omistamisesta aiheutuvia kuluja.

Julkaistu

Ongelma

Veneet seisovat valtaosan ajasta käyttämättöminä. Tilastojen valossa suomalaiset veneilevät keskimäärin vain 17 päivää vuodessa, eli veneet seisovat laiturissa yli 90 prosenttia veneilykaudesta. Lisäksi veneilyyn käytettävä aika on vähentynyt. Veneen ostaminen, omistaminen ja ylläpito on kallista ja aikaa vievää, ja veneilyn aloittamiskynnys on korkea. Jatkuva laiturissa seisottaminen ei myöskään tee hyvää veneiden kunnolle. Veneiden vuokraus on Suomessa ollut pitkälti vuokrafirmojen varassa.

Ratkaisu: veneiden vertaisvuokrauspalvelu vähentää tarvetta omistaa

Skipperi tarjoaa veneen omistajille mahdollisuuden vuokrata omaa venettään muille silloin, kun he eivät itse käytä venettä. Veneilijöille ja veneilystä kiinnostuneille palvelu mahdollistaa vesille pääsemisen kustannustehokkaasti ilman omaa venettä. Veneen voi vuokrata tunnistautumalla verkossa toimivaan palveluun, täyttämällä veneily-CV:n ja tekemällä veneen omistajalle varauspyynnön veneestä.

Ansaintamalli ja hyödyt Skipperille

Skipperin ansaintamalli perustuu vuokratapahtumista veloitettavaan komissioon. Veneen vuokralle laittaminen ja vuokraajaksi rekisteröityminen on ilmaista. Tämä ansaintamalli takaa sen, että palveluun saadaan tarpeeksi laaja joukko sekä ilmoittajia että käyttäjiä. Lisäksi pidempien vuokrausaikojen kohdalla prosenttiperusteinen komissio tekee toiminnasta läpinäkyvämpää ja kannattavampaa kuin esimerkiksi palvelumaksujen periminen. Skipperille toimintamalli on kannattava, sillä sen ei tarvitse omistaa vuokrattavia veneitä.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Veneiden omistajat saavat katettua veneestä aiheutuvia kuluja vuokraamalla venettä muiden käyttöön. Vuokraaja puolestaan pääsee veneilemään pienemmillä kustannuksilla ja voi kokeilla erilaisia veneitä helposti. Skipperi vastaa maksuliikenteen hoidosta, varmennuksista, palvelun ja veneiden markkinoinnista ja esimerkiksi vahvan tunnistautumisen järjestämisestä palveluun, mikä tekee palvelusta helppokäyttöisen sekä veneiden omistajille että vuokraajille. Prosentti Skipperin liikevaihdosta ohjataan Itämeren suojelutyöhön, mikä parantaa Itämeren virkistyskäyttömahdollisuuksia.

Mistä on kyse?