archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Vilkku tuo työntekijöiden ideat esiin

Hakonen Solutionsin kehittämä Vilkku-ideointityökalu välittää työntekijöiden ideat ja kehitysehdotukset eteenpäin.

Julkaistu

Työpaikka

Hakonen Solutions Oy

Uudistumiskysymys

”Miten muutamme toimintatapojamme tukemaan jatkuvan kehittämisen kulttuuriamme ja kasvutavoitteitamme?”

Työkalun nimi

Vilkku-ideointityökalu

Kenelle?

Kaikille työntekijöille.

Työkalun kuvaus

”Jokaisella hakoslaisella on päivittäisenä työkalunaan mobiililaite, jonka kautta he käyttävät yhteistä  toiminnanohjausjärjestelmäämme. Lisäämme toiminnanohjausjärjestelmäämme Vilkku-ideointityökalun, jotta jokainen voi helposti ja tehokkaasti välittää keksimänsä ideat ja kehitysehdotukset eteenpäin mistä tahansa työnsä ääreltä. Ideat voivat koskea esim. oman työn sujuvuutta, yhtiötason kehitysasioita, havaittuja poikkeamia, turvallisuutta, laatua, asiakasymmärrystä jne.

Jokainen näkee ja voi kommentoida/peukuttaa Vilkkuun laitettuja ideoita. Se taho, jolle kukin idea toimintamallimme mukaisesti kuuluu, pohtii, päättää ja viestii toimenpiteistä. Näitä tahoja ovat muun muassa tiimipalaverit, henkilöstöryhmät, tuotannon ohjausryhmät ja johtoryhmä.

Johto seuraa ideoiden käsittelyä ja ratkaisee myöhemmin yhdessä esimiesten ja henkilöstöedustajien kanssa, miten palkitsisimme toteutetuista ideoista. Vilkku vie kehittämiskulttuuriamme epäkohtien havaitsemisesta ideoiden ja ehdotusten tekemiseen. Samalla opimme kehittämään asioita yhdessä – osallistuen – tiimipalavereissamme ja päivittäisessä johtamisessa. Lisäksi jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua yhtiön toiminnan ja oman työnsä merkityksellisyyden kehittämiseen.”

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä

Jenni Toivonen, jenni.toivonen(at)hakonen.fi

Mistä on kyse?