archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Virkistävää vaihtelua kasviksilla

Muutaman viikoittaisen kasvisruokapäivän pitäminen on helppo tapa keventää niin omaa oloa kuin hiilijalanjälkeä. Vegepäivät eivät vaadi sen kummempia uhrauksia. Uusia ruokalajejakin tulee testattua aivan varmasti!

Julkaistu

Säästöt: Ruokamenot pienentyvät, kun kalliit leikkeleet, pihvit tai juustot jättää vähemmälle. Hyvä perusruoka juureksista, viljoista ja palkokasveista on edullista. Eläinperäisissä tuotteissa voikin sitten jatkossa panostaa parempaan laatuun ja vaikka luomutuotteisiin.

Huomioi nämä: Pientä asennemuutosta tarvitaan, jos on tottunut syömään lihaa joka aterialla. Pienellä suunnittelulla kasvisruokapäivistä tulee kuitenkin nopeasti rutiini. Monet kasvisruoat sosekeitoista pinaattilettuihin ovat jo valmiiksi mukana perheiden viikottaisilla ruokalistoilla ja näistä lähtemällä pääsee jo pitkälle.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kolme viikottaista kasvisruokapäivää pitämällä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi viisi prosenttia vuodessa. Säästö vastaa 2800 autoilukilometriä.

Vinkit: Satokausikalenteri auttaa valitsemaan lautaselleen sesongin edullisia ja herkullisia kasviksia. Erilaisilta reseptisivustoilta saat inspiraatiota uusien herkkujen testaamiseen. Esimerkiksi Soppa365 tarjoaa koko viikon kasvisruokalistan resepteineen.

Mistä on kyse?