archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Vuokrattavien tapahtumatilojen markkinapaikka

Yksin Helsingissä on yli miljoona neliötä tyhjää toimistotilaa. Myös muut tilat, kuten erilaiset tapahtumatilat, ovat paljon tyhjillään ja tiedot niistä hajallaan. Hyvä esimerkki tilojen löydettävyyden parantamisesta on Venuu, joka kokoaa erilaiset tilat samaan palveluun. Pitkässä juoksussa tehokkaat markkinapaikat voivat vähentää uusien tilojen rakentamisen tarvetta.

Julkaistu

Ongelma

Maailmassa on paljon erilaisia tiloja, joiden käyttöaste on varsin pieni. Näitä ovat esimerkiksi vain päiväsaikaan auki olevat kahvilat, ravintolat ja kokoustilat. Esimerkiksi hotellien kokoustilojen käyttöasteet ovat tyypillisesti noin 30 prosentin luokkaa. Toisaalta tapahtumien järjestäjille sopivien tai mielenkiintoisten tilojen löytäminen ei ole aina helppoa, sillä yksittäisiä tiloja pää- tai sivutoimisesti vuokraavat toimijat eivät välttämättä panosta tilojensa löydettävyyteen. Tilojen vajaakäyttö voi johtaa niiden turhaan lisärakentamiseen ja sitä kautta resurssien tuhlaamiseen sekä vuokratason nousuun.

Ratkaisu: vuokrattavien tilojen markkinapaikka

Venuu kokoaa verkkopalveluunsa monien erilaisten ja erikokoisten toimijoiden vuokralle tarjoamat tilat mm. juhliin, kokouksiin, häihin ja muihin tapahtumiin. Tiloja voi etsiä yrityksen verkkopalvelussa käyttötarkoituksen, sijainnin ja tilaisuuden osallistujamäärän perusteella. Yritysasiakkaille Venuu tarjoaa myös henkilökohtaista asiakaspalvelua sopivien tilojen löytämiseksi. Tehokas markkinapaikka vähentää uusien tilojen rakentamisen tarvetta, lisää olemassa olevien tilojen käyttöä ja vähentää siten niiden elinkaaren aikaista ympäristökuormitusta.

Ansaintamalli ja hyödyt Venuulle

Palvelun käyttö on tilan varaajalle täysin ilmaista. Tilojen tarjoajilta Venuu veloittaa provision vain toteutuneista varauksista. Tämä madaltaa tilan tarjoajan kynnystä ilmoittaa vapaista tiloista, minkä seurauksena palvelussa pystytään tarjoamaan tiloja kattavasti.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Tilan vuokraajan on helppo löytää tiloja eri käyttötarkoituksiin sekä vertailla niitä keskenään palvelussa, koska tilojen hinnat ja saatavuus on ilmoitettu siellä selkeästi. Myös varausprosessi on tehty yksinkertaiseksi. Yritys myös välillisesti hillitsee tilavuokrien kohtuutonta kasvua.

Mistä on kyse?