archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kaupunkiautot minuuttihinnoittelulla

Liikkumisen murros autojen omistamisesta liikkumisen palveluihin tuo ison muutoksen niin autonvalmistajien kuin pankki- ja vakuutussektorinkin ansaintamalleihin. Ratkaisuna OP toi yhteistyössä BMW Groupin kanssa DriveNow-kaupunkiautot pääkaupunkiseudun kaduille toukokuussa 2017. Helmikuussa 2019 DriveNow yhdistyi car2go-kaupunkiautopalvelun kanssa uudeksi SHARE NOW -palveluksi.

Julkaistu

Ongelma

Auton ostamisesta, käytöstä ja huoltamisesta aiheutuu monia kustannuksia. Kaupungeissa myös parkkipaikan etsimiseen kuluu usein paljon aikaa. Oma auto on käyttämättömänä keskimäärin 95 prosenttia ajasta samalla kun auton arvo laskee nopeasti.

Ratkaisu: kaupunkiautot minuuttihinnoittelulla    

SHARE NOW tarjoaa Helsingissä kaupunkiautoja minuuttihinnoittelulla. Auto on saatavilla aina kun sitä tarvitsee – parilla klikkauksella sovelluksessa voi varata auton, avata tai lukita sen ovet ja olla tien päällä muutamassa sekunnissa. Palvelu toimii ns. kelluvalla (eng. free-floating) periaatteella, eli auton voi käytön päättyessä pysäköidä minne vain palvelun toiminta-alueella.

Ansaintamalli ja hyödyt SHARE NOW:lle

Auton käytöstä veloitetaan minuutti- tai pakettihinnoitellun käyttömaksun lisäksi palvelun rekisteröitymismaksun. SHARE NOW tekee tiivistä yhteistyötä kaupunkien kanssa vähentääkseen liikenteen ja päästöjen haittoja sekä edistääkseen liikenteen sähköistymistä. Suomessa palveluntarjoajana toimii OP Co-ride Oy.

Hyödyt asiakkaalle ja ympäristölle

Palvelu tarjoaa auton käyttöön satunnaisiin tarpeisiin, niin lyhyisiin kaupunkiajoihin kuin pidemmille päiväreissulle. Palvelun hinta sisältää kaikki autoilun kulut, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia parkkimaksuista, auton kunnossapidosta, tankkaamisesta tai sähköauton lataamisesta. Kaupunkiauto korvaa arviolta kahdeksan yksityisesti omistettua autoa, mikä vähentää pysäköinnin ja liikenteen ongelmia.

Mistä on kyse?