Demokratiadrinkit

Demokratian puolustajat ja uudistajat kokoontuvat keskustelemaan ja inspiroitumaan yhdessä Demokratiadrinkeillä.

Mistä on kyse?

Demokratiadrinkit on Defend Democracyn luoma tapahtumakonsepti, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen demokratian puolustajia ja aiheesta kiinnostuneita keskustelemaan, verkostoitumaan, ideoimaan ja inspiroitumaan.

Mitä teemme?

Suomen ensimmäiset Demokratiadrinkit järjestettiin Sitrassa kansainvälisenä demokratiapäivänä 15.9.2022. Demokratiadrinkeistä on tarkoitus luoda Suomeen jatkuva tapahtumasarja, ja sen ympärille halutaan rakentaa suomalaisten demokratian puolustajien ja uudistajien aktiivinen yhteisö. Verkostoon ovat tervetulleita niin kansalaisjärjestöt, julkiset toimijat kuin yrityksetkin. Yhteisön toimijat voivat kukin vuorollaan järjestää omannäköisensä keskustelutilaisuuden. Sitra koordinoi ja tukee tapahtumakonseptin tuomista Suomeen. Aloitteen konseptin tuomisesta Suomeen teki alun perin Faktabaari.

Informaatioympäristömme nopea muutos tarkoittaa sitä, että nyt ja vastedes demokratian puolustamiseen ja uudistamiseen tarvitaan osaajia laajasti yhteiskunnan eri sektoreilta. Toivomme drinkkien houkuttelevan esimerkiksi data-, digi- ja demokratiaosaajat siiloistaan samojen pöytien ääreen. Verkostoon ovat tervetulleita niin kansalaisjärjestöt, julkiset toimijat kuin yrityksetkin.

Jukka Vahti, Digitaalinen valta ja demokratia -projektin projektijohtaja

Miten mukaan?

Edustatko toimijaa, joka haluaa puolustaa ja uudistaa demokratiaa? Haluaisitko liittyä mukaan Demokratiadrinkkejä järjestävään verkostoon? Ota yhteyttä projektikoordinaattoriimme Joel Lindqvistiin. Lisäinspiraatiota oman tilaisuuden järjestämiseen löydät Demokratiadrinkkien kansainväliseltä Democracy Drinks -verkkosivuilta.

Ilmoitamme tulevista Demokratiadrinkeistä tällä sivulla ja lähempänä tilaisuutta myös muissa kanavissamme. Kalenteriisi voit jo laittaa seuraavat Demokratiadrinkit, ne järjestää Faktabaari keskiviikkona 5.10. Myös MyData Global ja Demo Finland järjestävät Demokratiadrinkit lähitulevaisuudessa.

Tervetuloa Demokratiadrinkeille!

5.10.
Faktabaari
tarkentuu
Tutustu Faktabaariin heidän verkkosivuillaan.
Ota yhteyttä

Mistä on kyse?