EEMONTTI – LÄMMITYSKULUT PUOLEEN

AJANKOHTAISTA

EEMontti-kohde: 1970-luvun talo
uutiset

EEMontti: 500 000 sähkölämmittäjää odottaa parantunutta palvelua

uutiset

Energiaremontti paljasti huikean korkean hiilidioksiditason

2000-luvulla rakennetun omakotitalon energiatehokkuus parani EEMontilla.
uutiset

EEMontti – lähtölaukaus 500 000 energiaremontille

uutiset

EEMontti-kilpailu käynnistyy 15.09.2011

EnergiarEMontti eli EEMontti etsii kilpailijoita

EEMontti-kilpailun avulla pyritään synnyttämään korjausrakentamisen palveluja vanhojen pientalojen korjaamiseen. Kilpailukohteet edustavat rakennuskannan suurinta rakennus- ja energiankulutusryhmää, jossa on myös suurin mahdollinen energiansäästöpotentiaali. Kilpailun kohteena ovat tyypilliset vanhat ja uudemmatkin sähkölämmitystalot, joissa ei ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää ja joiden korjaaminen on siten haastavaa. Tällaisia taloja Suomessa on noin 500 000.

Kilpailun kohteeksi on valittu neljä erilaista pientaloa, joista jokaisen korjaamisesta käydään kilpailu erikseen. Paras korjausratkaisu toteutetaan ja dokumentoidaan kussakin kohteessa. Tuloksena toivotaan löytyvän toimivia ja kustannustehokkaita korjausratkaisuja, joita vastaavanlaisissa taloissa asuvat voisivat myös hyödyntää.

Kilpailuun osallistuvilta palvelujen tarjoajilta (urakoitsijoilta) edellytetään valmiutta toteuttaa tarjottu ratkaisu. Osallistujat laativat kilpailun kohteisiin tarjottavista korjausratkaisuista suunnitelman ja työselostuksen. Lisäksi edellytetään tietynlaisen kustannusarvion laatimista, jossa eritellään materiaali- ym. tarvikekustannukset, keskeisten työvaiheiden kestot sekä mm. palveluntarjoajan kate ja mahdollinen ensikertatoteutuksen riskipalkkio.

Kilpailun säännöt asettavat energiatehokkuuden parannusratkaisujen tavoitteeksi seuraavat keskeiset ehdot:

Näiden ehtojen toteutuessa korjauspalvelun pitäisi olla kaupallisesti kilpailukykyinen, ja sille voisi syntyä merkittävää kysyntää. Yhtenä mahdollisena teknisenä ratkaisuna em. tavoitteiden täyttämiseksi on nähty maalämpöpumpun ja vesipatterilämmitysjärjestelmän asentamista, mutta kilpailu on avoin kaikille ratkaisuille. Kilpailun toivotaan tuottavan useita innovatiivisia teknisiä ratkaisuja, joiden joukosta raati valitsee kullekin kohteelle parhaiten kilpailun ehdot täyttävän tarjouksen.

Kilpailun päärahoittajana toimii Sitran Energiaohjelma. Lisäksi rahoitusta on saatu Tekesistä sekä haettu alan yrityksistä ja yhdistyksistä. Kilpailun järjestää Green Net Finland ry.

Lisätietoja

Energia-asiantuntija Suvi Häkämies, Green Net Finland ry,
puh. 050 331 1495, suvi.hakamies @ greennetfinland.fi1.8.2011;15.2.2012;Energia

Lue lisää EEMontista »

Katso EEMontti-videoita »

Ota yhteyttä

ihmiset
Tuula Sjöstedt
Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Mistä on kyse?