Kiertotalousopetusta kaikille koulutusasteille

Meidän jokaisen on opittava toimimaan työssä ja arjessa maapallon kannalta fiksusti. Viemme yhteistyössä yli 50 oppilaitoksen ja koulutusorganisaation kanssa kiertotalousopetusta peruskouluihin, lukioihin, ammattikouluihin ja korkeakouluihin ympäri Suomen.

AJANKOHTAISTA

Uusinta uutta.

MISTÄ ON KYSE?

Jos jokainen kuluttaisi kuin suomalainen, tarvitsisimme lähes neljän maapallon luonnonvarat. Samalla ilmastonmuutos kiihtyy ja yhä useammat lajit kuolevat sukupuuttoon. Nykytahti ei voi enää jatkua. Meidän jokaisen on opittava toimimaan työssä ja arjessa maapallon kannalta fiksusti. Tulevaisuudessa eri alojen ammattilaiset osaavat yhdistää omaan ammattiosaamisensa kiertotalousosaamisen.

Uskomme, että nykypäivän koululaisten valmistuessa työelämään kiertotaloudesta ei enää puhuta, vaan se on ainoa tapa toimia. Miten koulutamme nykypäivässä selviytyjien sijan tulevaisuuden osaajia?

Mitä teemme?

Sitra haluaa rakentaa kestävää tulevaisuutta yhdessä muiden kanssa. Kiertotalous auttaa tarkastelemaan alati muuttuvaa maailmaamme kokonaisvaltaisesti ja tarjoaa hyvän pohjan elinikäiseen oppimiseen ja uusien ammattilaisten syntyyn. Kiertotalousopetus toteuttaa myös sujuvasti opetussuunnitelman kestävän kehityksen tavoitteita.

Teemme yhteistyötä kaikkien koulutusasteiden kanssa, jotta kiertotalous-ajattelu tavoittaisi mahdollisimman suuren osan suomalaisista. Yhdessä tarjoamme tulevaisuuden osaajille työkaluja, joilla he voivat luoda kestävää tulevaisuutta ja uutta liiketoimintaa. Tämän lukuvuoden aikana kiertotalousopetus tavoittaa jo yli 70 000 lasta ja nuorta.

Kuka on mukana?

Teemme yhteistyötä tällä hetkellä 11 yliopiston, 14 ammattikorkeakoulun, 12 ammatillisen oppilaitoksen ja monen muun koulutuksen parissa työskentelevän organisaation kanssa.

Missä mennään?

Kiertotalousopetuksen hankkeita pilotoidaan parhaillaan eri oppilaitoksissa. Hankkeissa tuotetut oppimateriaalit ovat avoimesti muiden hyödynnettävissä viimeistään syksyllä 2019.

VINKKEJÄ OPETTAJILLE

Täältä ideoita opetukseen!

TAPAHTUMAT

HANKKEET

KOULUTUSASTE
  • Peruskoulu
  • Lukio ja ammattikoulu
  • Yliopisto ja AMK
  • Näytä kaikki

Hankkeet listattuna teemoittain

Liiketoiminta ja yrittäjyys

Materiaalien kehitys ja prosessointi

Opetusmenetelmien kehittäminen ja poikkileikkaavat kurssit

Ruokajärjestelmä

Suunnittelu ja muotoilu

Tilojen käyttö

OTA YHTEYTTÄ

Tule mukaan!

Mistä on kyse?