PUURAKENTAMISKILPAILU E2 – KOHTI KESTÄVÄÄ ILMASTOYSTÄVÄLLISTÄ RAKENTAMISTA

AJANKOHTAISTA

Poiminnat

Video: Jarek Kurnitskin puheenvuoro puurakentamisesta

Puu tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden teolliseen ja ilmastoystävälliseen rakentamiseen. Metsät ovat Suomen merkittävin luonnonvara ja puun jalostusarvon nosto palvelee elinvoimaisuuttamme myös jatkossa. E2 Puurakentamiskilpailun tavoitteena on uuden, ympäristöystävällisen teollisen puukerrostalorakentamisen perinteen käynnistäminen.

Suunnittelu- ja toteutuskilpailun tarkoituksena on kehittää ja soveltaa puurunkoisten kerrostalojen teollisen rakentamisen menetelmiä järjestelmäratkaisuineen  käyttäen esimerkkinä Kouvolassa toteutettavaa asuinkerrostaloaluetta. Kilpailun tavoitteena on käynnistää puurakentamiseen liittyvä koulutus-, tutkimus-, ja kehityskeskus, Puuinno, ja edistää sen avulla uutta yrittäjyyttä Kouvolan seudulla. Kilpailun avulla halutaan edistää puukerrostalorakentamisen teollisten sovellusten käyttöönottoa kaikkialla Suomessa.

Kouvolan kaupunki järjestää kilpailun yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Sitran, Tekesin, KSS Energian ja Kymenlaakson liiton kanssa. Kilpailu päättyy 17.1.2011 ja sen tulokset julkistetaan maaliskuussa 2011.

Lue lisää E2-kilpailusta »

Uutinen 22.3.2011 – Kilpailutyöt näytteillä 1.4. asti »

Uutinen 15.3.2011 – E2 puurakentamiskilpailussa kaksi voittajaa: ARUP ja BIG »

Uutinen 30.9.2010 – E2 puurakentamiskilpailun osallistujat valittu »

Mistä on kyse?