TEOLLISEN KORJAUSRAKENTAMISEN KONSEPTOINTI

AJANKOHTAISTA

Poiminnat

Riihimäen Peltosaarelle iInnovaatiopalkinto

Hankkeessa kehitetään konsepteja asuntorakentamisen peruskorjauspalvelulle. Palvelun lähtökohtana on asuntojen käytettävyyden ja energiatehokkuuden oleellinen parantaminen kiinteistöön tehtävillä teknisillä muutoksilla sekä tämän taloudellinen mahdollistaminen rakennusoikeutta lisäämällä. Rakennuksen runkoa voidaan esimerkiksi täydentää joko siihen tukeutuvilla tai erillisesti kuormaa kantavilla rakenteilla, jolloin myös asunnon pinta-alan kasvattaminen on mahdollista. Rakenteellisten muutosten lisäksi hankkeessa selvitettiin talotekniikan modernisoinnin ja energiatehokkuuden parantamisen mahdollisuuksia ja näiden vaikutuksia kokonaisuuteen.

Hankkeen tuloksena syntyi korjausrakentamiskilpailun kautta tuotettuja ratkaisuja yhteistyökumppaneiden kanssa valittuihin esimerkkikohteisiin, suosituksia julkiselle hallinnolle sekä suunnitelma korjausrakentamisen osaamisen kehittämisen koulutusohjelmista. Lisäksi valmisteltiin konkreettisia demonstraatiohankkeita.

Hankkeen puitteissa valmistuivat seuraavat julkaisut:

Hankkeen toteutuksesta vastasivat Teknillisen korkeakoulun (TKK) Rakenne- ja rakennustuotantotekniikan laitos sekä Koulutuskeskus Dipoli.

Lue lisää kalvosetistä »

Mistä on kyse?