UUSI TYÖLLISTÄMISMALLI LUOVAN TYÖN MARKKINOILLA

Voisiko uudenlainen työllistämismalli edistää työn ja tekijöiden kohtaamista luovan työn markkinoilla? Sitra selvittää oppeja ja kokemuksia uuden kokeilun avulla.

Ajankohtaista

Pinnalla nyt.

uutiset

Luovien töiden markkinan murros pakottaa niin työn etsijät kuin tarjoajatkin luovimaan

archived

Uuden ajan tutkimusmat­kailijat muuttuvan työelämän lähettiläinä

Työntekijä toimistohotellin aulassa.
archived

Case study: Työelämä muuttuu – miltä se tuntuu?

MISTÄ ON KYSE?

Päättynyt hanke 9/2016 – 4/2017

Sitra tutki hankkeessa uutta työllistymismallia luovan työn markkinoilla. Uutta työllistämismallia kokeilivat uutis- ja sisällöntuotantoyhtiö Mediahub Helsinki ja henkilöstöpalveluyritys Opteam yhteistyössä teollisuustaiteen liitto Ornamon kanssa. Mallin ideana oli tehdä intensiivistä yhteistyötä kolmen eri toimijan voimin ja katsoa, miten se vaikuttaa työn ja tekijöiden kohtaamiseen.

Mitä saatiin aikaan?

Sitra teetti selvityksen, jossa analysoitiin luovan työn markkinan eri toimijoiden kokemuksia ja uuden työllistämismallin vaikutuksia työn ja tekijöiden kohtaamiseen. Selvityksessä keskityttiin erityisesti siihen, millaisia asioita eri toimijat nostivat esille luovan työn markkinan muuttuessa. Mikä palveli työn etsijöitä, entä miltä markkina näytti henkilöstöpalveluyrityksen kannalta? Selvitys valmistui maaliskuussa 2017 ja siihen voi tarkemmin tutustua täällä.

Lisäksi hankkeessa järjestettiin ryhmälle Ornamon jäseniä valmennusta, jonka tavoitteena oli parantaa heidän työllistymistään. Valmennuksen loppuraporttiin voi tutustua tästä.

Kuka oli mukana?

Sitra teki hankkeessa tiivistä yhteistyötä teollisuustaiteen liitto Ornamon, uutis- ja sisällöntuotantoyhtiö Mediahub Helsingin ja henkilöstöpalveluyritys Opteamin kanssa.

OTA YHTEYTTÄ

ihmiset
Lilli Poussa
Asiantuntija, Ennakointi

Mistä on kyse?