Yrityselämän nuoret sukupolvet -kiertotalousbisneskurssi

Digitaalisen bisneskurssin avulla nuoret oppivat kaupallista osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja, joilla he menestyvät globaalissa työelämässä.

Ajankohtaista

Mistä on kyse?

Kaupallinen osaaminen on osa yleissivistystä: yhteiskunnallisia ilmiöitä ei voi ymmärtää ilman talouden ja kaupan näkökulmaa. Kansainvälistä liiketoiminnan ja kiertotalouden osaamista tarvitaan tulevaisuuden työelämässä laajasti.

Yrityselämän nuoret sukupolvet on digitaalinen bisneskurssikokonaisuus toiselle asteelle. Kurssit perustuvat viimeisimpiin pedagogisiin ratkaisuihin ja yritysten tarjoamiin materiaaleihin oikeasta liike-elämästä.

Mitä teemme?

Bisneskurssien sisällöt on tuotettu yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa, jotta niihin on saatu viimeisin osaaminen ja tulevaisuuden liiketoiminnan odotukset. Kaikissa kursseissa on otettu huomioon kiertotalouden näkökulmat. Kurssit ovat:

  1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen
  2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot
  3. Globaalit markkinat
  4. Talous, raha ja yrittäjyys.

Kurssit ovat ilmaiseksi valittavissa kaikkien suomalaisten lukioiden ja ammattioppilaitosten kurssitarjontaan. Kurssien teemat ovat linkitettyinä myös lukion uuteen opetussuunnitelmaan ja lukiolaisen arkeen. Opettajille järjestetään ilmaisia koulutuksia digitaalisen alustan, pedagogiikan ja kurssisisältöjen osalta.

Kuka on mukana?

Kurssikokonaisuus on osa Taloudellinen tiedotustoimisto TATin toimintaa. Bisneskurssit toteutetaan digitaalisessa Claned-oppimisympäristössä. Pedagogisesta käsikirjoituksesta vastaa Helsingin yliopisto, ja hankkeen kummina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Kurssit ovat osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.

Sisältöjä ovat olleet suunnittelemassa monta organisaatiota ja ihmistä: Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Lidl, UPM, Nordea, TELA, Sitra, SLUSH, Rähinä Records, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Multiply Nordic sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Vesa Puttonen ja Teemu Malmi. Kurssikokonaisuus on saanut Kokoa Education Standard -sertifikaatin.

Missä mennään?

Yhteistyöhanke TATin kanssa käynnistyi kesäkuussa 2017. Kurssit ovat nyt 47 suomalaisen toisen asteen oppilaitoksen käytössä. Tavoitteena on, että bisneskurssit ovat lukuvuonna 2018–2019 tarjolla 150 lukiossa. Digitaalisen kurssialustan keräämä oppimisanalytiikka mahdollistaa opitun sisällön todentamisen vuosittaisessa yhteenvedossa.

Miten osaksi opetusta?

Lisätietoja kurssista ja sen liittämisestä osaksi opetusta löydät TATin verkkosivuilta: www.tat.fi/mika-tat/yrityselaman-nuoret-sukupolvet/

Ota yhteyttä

Rohkeasti vaan!

Mistä on kyse?