ihmiset

Risto Penttinen

Senior Vice President, Fortum

Risto Penttinen vastaa Fortumin Strategy, People & Performance -konsernitoiminnosta ja on konsernin johtoryhmän jäsen.

Penttinen vastaa konsernin strategian toteutuksesta, mukaan lukien strategian säännöllinen seuranta, päivittäminen sekä valmistelut konsernin johtoryhmälle ja hallitukselle. Penttisen vastuulle kuuluvat myös konsernin HR, hankinnat ja kiinteistöt sekä sijoitus- ja portfolioanalyysi. Penttinen on työskennellyt nykyisessä positiossaan vuodesta 2016, Fortumin palveluksessa vuodesta 2011. Hänen aiempiin vastuualueisiinsa lukeutuvat VP, Corporate Strategy (2014–2016) sekä VP, Strategic Ventures, Fortum Power Division (2011–2014).

Ennen Fortumille siirtymistään Penttinen oli Partnerina (2005–2011) McKinsey & Company:ssa, jossa hän työskenteli tiimijohtaja- ja konsulttirooleissa vuosien 1996–2004 ajan.  McKinseyllä hänen pääasiallisiin toimialoihinsa lukeutuivat energia, prosessiteollisuus (metallit, sellu ja paperi, kemikaalit), koneet ja laitteet sekä julkinen sektori. Lisäksi hänellä on asiantuntemusta erityisesti organisaatiosuunnittelun ja -muutoksen sekä muutosprosessien johtamisesta.

Penttinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri (KTM, Helsingin Kauppakorkeakoulu 1997). Hän on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman hallituksen varajäsen (vuodesta 2018).

Mistä on kyse?