julkaisut

Scientific support for sustainable development policies: A typology of science policy interfaces with case studies

Kirjoittaja

Roope Kaaronen

Harjoittelija, Ennakointi

Julkaistu

Kestävän kehityksen tavoittelu ja vaativien yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseminen entistä monimutkaisemmassa maailmassa edellyttää kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Tieteen ja päätöksenteon välisen vuorovaikutuksen kehittäminen on kuitenkin usein unohdettu sekä globaaleissa että monien johtavien maiden kestävän kehityksen linjauksissa ja politiikkaohjelmissa. Toimiiko kestävän kehityksen politiikan tieteellinen tuki niin hyvin, että asiaan ei tarvitse kiinnittää huomiota, vai emmekö muuttuvasta maailmasta huolimatta osaa riittävästi kyseenalaistaa aiemmin toimivaksi osoittautuneita tieteen ja päätöksenteon vuorovaikutusmalleja?

Tämä benchmarking-selvitys analysoi esimerkkien avulla eri maissa käytettyjä erilaisia tapoja organisoida tieteellistä tukea kestävän kehityksen politiikalle. Tutkimuksen teetti Sitran fasilitoima Kestävän kehityksen asiantuntijapaneeli. Paneeli tuo tieteen näkökulmaa vaikeisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin Suomessa ja tukee kansallisen kestävän kehityksen toimikunnan työtä.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Scientific support for sustainable development policies

Alaotsikko

A typology of science policy interfaces with case studies

Tekijät

Roope Kaaronen

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2016

Julkaisija

Sitra

Sivumäärä

72 s.

ISBN (nid.)

978-951-563-973-8

ISBN (PDF)

978-951-563-974-5

ISSN (nid.)

1796-7104

ISSN (PDF)

1796-7112

Aihe

YHTEISTYÖ; PÄÄTÖKSENTEKO; PÄÄTÖKSENTEKIJÄT; VUOROVAIKUTUS; POLITIIKKA; TULEVAISUUS; TUTKIMUS; TIEDE; YHTEISKUNTA; KESTÄVÄ KEHITYS; ASIANTUNTIJAT; ENNAKOINTI; KESTÄVÄ KEHITYS; POLITIIKKA; PÄÄTTÄJÄT; PÄÄTÖKSENTEKO; TIEDE; TULEVAISUUS; TUTKIJAT; TUTKIMUS; VUOROVAIKUTUS; YHTEISTOIMINTA

Sarja

Sitran selvityksiä

Julkaisun numero

118

Mistä on kyse?