julkaisut

SHIFT

Kirjoittajat

Katherine White & Rishad Habib

Julkaistu

Miten vakuuttaa kuluttaja kestäviin valintoihin arjessa – vaikkapa asentamaan aurinkopaneelit kotinsa katolle tai kokeilemaan kasvisruokaa? Mitä haasteita liittyy siihen, että saisi himoshoppaajan ostamaan vähemmän ja kestävämpiä vaatteita?

Kestävä arki koostuu yksinkertaisista teoista. Pienetkin muutokset voivat olla vaikuttavia, jos iso joukko ihmisiä ryhtyy niihin.

Uudet innovatiiviset ratkaisut vaativat uudenlaista otetta kuluttajamarkkinointiin. On tärkeää löytää oikeat argumentit, jotka vetoavat kohderyhmään ja auttavat selättämään kulutusvalintojen taustalla vaikuttavia haasteita. SHIFT-markkinointimalli tarjoaa yrityksille ja yhteiskunnallisille markkinoijille konkreettisia työkaluja kestävän arjen ratkaisujen läpimurtoon.

Tämä selvitys tarjoaa laajan katsauksen kestävää kuluttamista käsittelevään tieteelliseen kirjallisuuteen ja tiivistää lähes 400 julkaisun annin. Analyysin pohjalta luotu SHIFT-markkinointimalli on tarkoitettu markkinoinnin ammattilaisten apuvälineeksi. Selvityksen pariksi on tehty käytännönläheinen työkirja (SHIFT – Sustainable behaviour workbook), joka tarjoaa konkreettisia työkaluja.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

SHIFT

Alaotsikko

A review and framework for encouraging ecologically sustainable consumer behaviour

Tekijät

Katherine White & Rishad Habib

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2018

Julkaisija

Erweko

Sivumäärä

80 s.

ISBN (nid.)

978-952-347-043-9

ISBN (PDF)

978-952-347-044-6

ISSN (nid.)

1796-7104

ISSN (PDF)

1796-7112

Aihe

kulutuskäyttäytyminen, kestävä kulutus, kuluttaminen, motivaatio, psykologia, sosiaaliset normit, käyttäytymismuutos

Sarja

Sitran selvityksiä

Julkaisun numero

132

Mistä on kyse?