Gå direkt till innehållet

Kirsi Suomalainen

Expert, Kommunikation, Sitra


Vem?

Kirsi Suomalainen ansvarar för kommunikationen för IHAN® – Människoorienterad dataekonomi och Digital hälsonav. Hon håller också på med projektet för Social och hälsovårdsarrangörens verktyg.

Vad?

Kirsi har arbetat länge vid Sitra och har fått erfarenhet från flera områden, såsom tjänster för barn och unga samt äldre personer, arbetsvälbefinnande och ledarskap, kunskapshantering, en servicekanal och elektroniska tjänster. Kirsi har även haft ett finger med i kommunikationen i ledarskapsprogrammet för miljö, kommun och offentlig förvaltning.

Kommunikation har varit Kirsis huvuduppgift i två decennier, och ämnena har varierat från isbrytare, maskinöversättning och företagsfinansiering till social- och hälsovårdsreformen, miljö, digitala tjänster, välfärd och genteknik.

Arbetserfarenheten från Orion Diagnostica och Tekniska högskolans enhet för teknisk fysik tände en evig gnista och väckte intresset för vetenskap.

Va?

På fritiden är Kirsi storkonsument av handledd motion. Hon är gärna åskådare när det gäller teater, danskonst och musik. På familjens gemensamma resor letar man sig igenom konstmuseer, vandrar i naturen och trampar runt på storstadsgator.

Från denna författare

Läst den än?