Live
Slush Side Event: Miltä näyttää Euroopan digitaalitalouden tulevaisuus? – Ota sääntely ja sen noudattamista auttavat teknologiat haltuun!
Paneelikeskustelu

Slush Side Event: Miltä näyttää Euroopan digitaalitalouden tulevaisuus? – Ota sääntely ja sen noudattamista auttavat teknologiat haltuun!

Miltä Euroopan digitaalitalouden tulevaisuus näyttää ja ketkä siihen vaikuttavat? Poliittinen päätöksenteko voi vaikuttaa merkittävästi teknologiateollisuuden kehitykseen ja kasvuun. Sitra järjestää osana Slushia sivutapahtuman, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä sääntelyteknologioiden mahdollisuuksista päättäjien ja teknologiakehittäjien välillä.

Euroopan komissio on laatinut viiden viime vuoden aikana yli 50 lainsäädäntöehdotusta, jotka vaikuttavat suoraan yhteiskuntamme digitaaliseen kehitykseen. Sääntelyn vauhti on herättänyt kysymyksiä siitä, kuinka innovointi voi jatkossakin kukoistaa ja yritykset pysyä kilpailukykyisenä, sekä siitä, miten innovointityössä voidaan parhaiten noudattaa sääntelyn tuomia muutoksia ilman kohtuutonta hallinnollista tai taloudellista taakkaa.

Tule kanssamme oppimaan lisää sääntelyteknologioiden (englanniksi RegTech) maailmasta! Sääntelyteknologioilla viitataan uusiin teknologisiin tapoihin navigoida monimutkaisessa sääntely-ympäristössä. Sääntelyteknologian ratkaisut voivat tarjota perustan, joilla voidaan vauhdittaa digitaalisia innovaatioita ja kasvua Euroopan säännellyssä digitaalisessa taloudessa. Tilaisuudessa pohdimme, miten teknologiakehittäjät voivat navigoida sääntelyn maailmassa ja miten EU:n sääntely vaikuttaa digitaalisten tuotteiden ja palveluiden innovointiin sekä kilpailukykyyn.

Tilaisuudessa kuulemme myös Sitran uuden sääntelyteknologioita käsittelevän selvityksen keskeiset tulokset. Voit tutustua selvitykseen ennakkoon: ”Enabling responsible use of technology at scale – Why Europe needs a regulatory technology innovation ecosystem”.

Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen englanninkieliseltä tapahtumasivulta. Tilaisuus järjestetään englanniksi.

Mistä on kyse?