Live
Aasia haastaa valtio- ja demokratiakäsityksemme uudistumaan
tapahtumat

Aasia haastaa valtio- ja demokratiakäsityksemme uudistumaan

Itä-Aasian nousu on lännelle vakavampi haaste kuin islamilainen jihadismi tai Venäjän voimapolitiikka.

Itä-Aasian nousu on lännelle vakavampi haaste kuin islamilainen jihadismi tai Venäjän voimapolitiikka. Näitä turvallisuuspoliittisia uhkia läntisten demokratioiden nykyiset yhteistyö-, turvallisuus- sekä puolustusrakenteet kykenevät perinteisillä keinoilla hallitsemaan.

Menossa on globaali, Kiina-vetoisen Aasian ja paikalleen jääneen lännen poliittinen kilpailu uudesta, tehokkaammasta valtiomallista ja globaalista kilpailukyvystä. Tämä kisa pakottaa länsimaista demokratiaa uudistumaan.

Tervetuloa Sitra Fellow Teppo Turkin Aasia-raportin julkaisutilaisuuteen.

Raporttia ovat kommentoimassa kansanedustaja Osmo Soininvaara, tuotekehitysjohtaja ja Kone Oy:n johtokunnan jäsen Tomio Pihkala sekä Helsingin yliopiston tutkija, Kiina-asiantuntija Teemu Naarajärvi.

 

YTM Teppo Turkki on ollut vuodesta 2012 Sitran johtava Itä-Aasian asiantuntija sekä toiminut Sitran lähettämänä vierailevana tutkijana Chengchin kansallisen yliopiston kansainvälisen politiikan IIR-tutkimuslaitoksessa Taipeissa. Syksyllä 2014 Turkki siirtyi osaksi Aasian Future Watch -toimintaa Sitran, Tekesin, ulkoasiainministeriön ja Finpron uudentyyppisen, jaettua asiantuntijaresurssia hyödyntävän Team Finland -yhteistyön alettua Itä-Aasian seurannassa. Tekesin vetovastuulla olevassa Future Watch -palvelussa Teppo Turkin pääkohdemaita Aasiassa ovat Japani, Etelä-Korea, Taiwan ja Indonesia. Aiemmin Turkki on julkaissut mm. Japania ja Koreaa käsittelevät tietokirjat sekä työskennellyt vierailevana tutkijana Wasedan yliopistossa Japanissa.

Mistä on kyse?