Live
Almedalen – the Nordic Road to Paris and Beyond
tapahtumat

Almedalen – the Nordic Road to Paris and Beyond

Tänä vuonna Sitra ja useampi suomalainen kaupunki ovat mukana Ruotsin suurimmassa kesän vaikuttajatapahtumassa Almedalenissa. Menemme sinne hiilivapaasti purjelaivalla.

Tänä vuonna Sitra ja kolme suomalaista kaupunkia ovat mukana Ruotsin suurimmassa kesän vaikuttajatapahtumassa Almedalenissa. Mukanamme ovat kaupungeista Turku, Vaasa ja Espoo sekä muita yhteistyökumppaneita, ja matkaamme hiilivapaasti purjelaivalla. 

Almedalenissa kaupungit ovat tänä vuonna keskiössä. Mukana on näkökulmia innovaatioista investointeihin ja kaupunkikehityksestä kansainväliseen rahoitukseen. Tapahtuma tuo kaupunkien ilmastotekoja näkyviksi ja näyttää koko maailmalle, miksi Pariisin neuvotteluissa rima tulee pitää korkealla. Teemana on ”Cities and mayors leading the new climate economy – The Nordic road to Paris and beyond”.

Maailmalla kaupunkien merkitys kehityksen veturina on tiedostettu, kun kansainvälistyvä talous ja tietoliikenne vähentävät valtioiden merkitystä. Kaupungeilla on tärkeä rooli yritysten toimintaympäristön muokkaajina kohti hiilineutraaliutta, joka on iso mutta väistämätön globaali murros.

Mistä on kyse?