Live
Arctic15 – Vaikuttavuus­investoiminen esittäytyy!
tapahtumat

Arctic15 – Vaikuttavuus­investoiminen esittäytyy!

Sitra tuo vaikuttavuusinvestoimisen tänä vuonna Arctic15-tapahtuman agendalle. Mistä oikein on kyse ja millaisia uusia mahdollisuuksia vaikuttavuusinvestoiminen tarjoaa sijoittajille?

Torstai 2.6. klo 14.40 – 16.00 (Stage 2):

Why Invest in Social Impact
Lavalle nousevat muun muassa CEO Rodney Schwartz (Clearly So) ja CEO Ruth Brännvall (Impact Invest Scandinavia). Puhujien tarkemmat esittelyt löydät ”Puhujat ja materiaalit”-välilehdeltä.

Perjantai 3.6. klo 11.00 – 12.00

Workshop: Social Impact – it ain’t tree hugging anymore
Vaikuttavuusinvestoimisen workshop startupeille. Onko yritykslläsi ratkaisu johonkin yhteiskunnalliseen haasteeseen? Oletko kiinnostunut vaikuttavuusinvestoimisen kasvavista markkinoista? Tule kuulemaan, miten yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta saa rakennettua kilpailuedun. Tarjolla on henkilökohtaista sparrausta (mm. Jenni Selosmaa /Impactor). Ilmoittaudu workshopiin.

Sitran ständi (nro 26)

Tule keskustelemaan vaikuttavuusinvestoimisesta asiantuntijoiden kanssa. Ständillä on tavattavissa on myös Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön tänä keväänä osallistuneita hyvinvointialan yrityksiä: DuuniBuumi Oy, Eagle Vision Management Oy, HealthFox Oy, Klinik Finland Oy, Mahtisluokka, Movendos, NAL Palvelut Oy ja Seniortek Oy.

Päivitämme ohjelmatietoja tälle sivulle, joten kellonajat ja paikat kannattaa tarkistaa täältä lähempänä tapahtumaa.


Mitä on vaikuttavuusinvestoiminen?

Vaikuttavuusinvestoimisessa tavoitellaan taloudellisen tuoton ohella myönteistä ja mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä.

Perinteisen tuotto-riski tarkastelun rinnalle nousee kolmas ulottuvuus: yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Vaikuttavuustavoitteet voivat liittyä esimerkiksi lasten parempiin kouluvalmiuksiin, ikä-ihmisten yhteisöllisyyden tukemiseen, yksinhuoltajaäitien opiskelumahdollisuuksiin tai maahanmuuttajien työllistymiseen.

Sijoituskohteissa vain mielikuvitus on rajana: käsitteen alle mahtuu monenlaisia instrumentteja lainoista oman pääoman ehtoisiin sijoituksiin.

Olennaista on, että

a) investointi kohdistuu toimintaan, jonka tarkoituksena on lisätä yhteiskunnallista hyvää
b) investoinnille asetetaan sekä selkeät vaikuttavuustavoitteet että taloudelliset tuottotavoitteet, joiden toteutumista mitataan

 

Mistä on kyse?