Live
Avoin Suomi 2014
tapahtumat

Avoin Suomi 2014

Avoin Suomi 2014 -suurtapahtuma avaa avoimen tiedon mahdollisuuksia kansalaisille ja järjestöille, liiketoiminnalle, tieteelle, tutkimukselle, oppimiselle ja kulttuurille sekä paremmille päätöksille ja sujuvalle valtion ja kuntien hallinnolle.

Tapahtumassa keskitytään avoimen tiedon mahdollisuuksiin ja vastataan kysymykseen ”Miksi avoin tieto ja sen hyödyntäminen on tärkeää?”. Lisäksi syvennytään konkreettisten esimerkkien ja työkalujen avulla siihen ”Miten avointa tietoa voi hyödyntää?”.

Messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät. Osallistujat haastetaan hyödyntämään avointa tietoa, yhteisölliseen kehittämiseen ja edistämään yhdessä avoimuutta ja avoimen tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on saada näkyvyyttä avoimen tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksille ja suomalaisille menestystarinoille sekä luoda uusia mahdollisuuksia. Ohjelmassa on kansainvälisiä ja suomalaisia puheenvuoroja, keskustelua, avoimia työpajoja ja videoita osaamisesta, haasteista ja mahdollisuuksista.

Avoin Suomi 2014 -tapahtuman järjestää valtioneuvoston kanslia. Sitra on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista.

Mistä on kyse?