Live
Dash Hackathon 2017: Hakkerien luovuus terveyttä edistämään
tapahtumat

Dash Hackathon 2017: Hakkerien luovuus terveyttä edistämään

Keski-Uudenmaan ja Sitran hackathon-haaste valjastaa hakkereiden ja suunnittelijoiden design-osaamisen soten kehittämiseen.

Kun mahdollisuuksia katsoo, voisi olettaa, että oman terveyden ja hyvinvoinnin seuraaminen tai sote-palvelujen käyttö on pääasiallisesti todella helppoa ja hauskaa.

Väärin oletettu.

Vaikka käytössämme on ennen näkemätön määrä dataa ja digitalisaation myötä myös tukku uusia vuorovaikutuksen keinoja, käytännössä iso osa itseämme koskevista terveys-, hyvinvointi ja sote-tiedoista on edelleen hajallaan eri puolilla eri järjestelmiä. Osa tiedoista on helpommin, osa vaikeammin saavutettavissa ja hyödynnettävissä.

Tähän etsitään ratkaisuja marraskuun alusssa järjestettävässä Dash Hackathonissa, missä Sitra ja Keski-Uudenmaan sote ovat mukana omalla haasteellaan: HACK THE HEALTHCARE. Lisätietoja itse tapahtumasta löydät täältä.

Tervetuloa kokoamaan tiimi ja kehittämään ratkaisuja haasteeseen, joka koskee meitä kaikkia!

Ihmisen luonnollinen uteliaisuus innovaatioita vauhdittamaan

Oma hyvinvointimme ja terveytemme kiinnostaa useimpia meistä. Hyvinvointiin liittyvää tietoa on myös juuri nyt olemassa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Samaan aikaan terveydenhuollossa on meneillään vallankumous, tai oikeastaan useita osin keskenään limittyviä pieniä vallankumouksia: uudenlainen tieto ja tiedon hyödyntämisen tavat, kuten itse mitattu data, genomitieto, keinoäly ja uudet verkostoitumismahdollisuudet muuttavat sosiaali- ja terveydenhuollon eri toimijoiden perinteisiä rooleja ja heijastuvat näin esimerkiksi lääkäri-potilas -suhteeseen.

Oman elämämme ja hyvinvointimme asiantuntijoina meillä palvelujen käyttäjillä on vastedes yhä enemmän mahdollisuuksia tehdä valintoja ja vaikuttaa oman terveytemme edistämiseen ja hoitoon.

Jotta nämä mahdollisuudet voidaan hyödyntää, asiakkaan ääni saada entistä paremmin kuuluviin ja palveluista tehdä entistä yksilöllisempiä. Tämä taas ei onnistu ilman ajattelu- ja toimintatapojen ja koko järjestelmän päivittämistä.

Dash Hackathon ja Hack the Healthcare -haaste on Sinun tilaisuutesi edistää terveyttä ja hyvinvointia dataa hyödyntämällä!