Live
Data-avaruuksien toteutusteknologiat 2023
Seminaari

Data-avaruuksien toteutusteknologiat 2023

Data-avaruuksien toteutusteknologiat ja arkkitehtuurit kehittyvät nyt vauhdilla. Tule kuulemaan tilannekuvaa siitä, millaisia komponentteja data-avaruuksien toteuttajille on saatavilla ja mihin suuntaan kehitys etenee vuonna 2023.

  • 14.12.2022 klo 10:00 - 11:30
  • Hybriditapahtuma (Sitra, Itämerenkatu 11-13, Helsinki, Finland)
  • #dataspaces

Dataekosysteemeissä datan liikkuminen yritysten ja organisaatioiden välillä tehostaa toimintaa ja antaa kasvualustan kokonaan uusien palvelujen luomiselle.

Dataekosysteemien kehitys perustuu ekosysteemissä mukana olevien toimijoiden jakamalle näkemykselle organisaatiorajat ylittävästä datan hyödyntämisestä. Kehitystä vievät edelleen eteenpäin ekosysteemien ensimmäiset konkreettiset datan jakamisen käyttötapaukset.

Dataekosysteemien käytännön toteutus edellyttää infrastruktuuria, joka mahdollistaa datan jakamisen luotettavasti eri tahojen välillä. Data-avaruus tarkoittaa tällaista toiminnallista infrastruktuuria.

Tilaisuus on suunnattu organisaatioille, jotka ovat mukana data-avaruuksien rakentamisessa. Tavoitteena on tukea data-avaruuksien rakentajia tarvittavien teknologiavalintojen tekemisessä.

Euroopan komission datastrategian vauhdittamana erilaisia data-avaruuksia kypsyy nyt ympäri Eurooppaa. Suomessa Sitra on avannut rahoitushaun, jolla tuetaan lupaavia datan jakamisen soveltamiskohteita.

Tapahtuman esitykset, tallenteet, ohjelma ja puhujat löytyvät englanninkieliseltä sivulta.

Mistä on kyse?