Live
Demokratian tulevaisuudet -webinaari
Seminaari

Demokratian tulevaisuudet -webinaari

Mitä demokratian mahdolliset tulevaisuudet tarkoittavat kehitys- ja osallisuustyön kannalta? Tilaisuuden materiaalit nyt tutustuttavissa.

  • 08.09.2021 klo 15:00 - 16:45
  • online

Maailma muuttuu yhä nopeammin ja tämä muutos haastaa myös demokratian toimintatapoja ja rakenteita. Demokratian tulevaisuuteen vaikuttavat niin ympäristökriisi, väestön ikääntyminen, eriarvoistuminen, digitalisaatio kuin mediaympäristön murros.

Verkkotilaisuudessa kuultiin, minkälaisia erilaisia tulevaisuuksia demokratialle on nähtävissä. Tilaisuus oli tarkoitettu kaikille tulevaisuudesta, ennakoinnista ja demokratian kehittämisestä kiinnostuneille ja osallisuustyön tekijöille. Tilaisuus oli osin englanninkielinen ja maksuton.

Verkkotilaisuudessa demokratian tulevaisuuksia avasi laatimiensa skenaarioiden kautta futuristi, tutkimusjohtaja Leah Zaidi Institute for the Futuresta. Alustusta seurasi paneelikeskustelu, jossa keskustelijoina olivat tutkija Matti Nelimarkka Helsingin yliopistosta ja Aalto-yliopistosta, tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja Ellun kanoista sekä vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen Sitrasta.

Mitä erilaiset mahdolliset tulevaisuudet tarkoittavat demokratian uudistamisen ja käytännön osallisuustyön kannalta? Minkälaisia nousevia ilmiöitä on nähtävissä, jotka saattavat muuttaa kehityksen suuntaa?

Tutustu skenaarioihin:

Democracy 2.0 – Alternative and Emerging Futures, Leah Zaidi (PDF)

Demokratia 2.0 – Vaihtoehtoiset ja uudet tulevaisuudet, Leah Zaidi (PDF)

Mistä on kyse?