Live
Ecological equals economical - A deep dive into circular business models

Ecological equals economical - A deep dive into circular business models

Tule keskustelemaan kiertotalouden tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista ja kuulemaan edelläkävijäyritysten tarinoita.

  • 30.09.2021 klo 18:00 - 19:30
  • Online

Ilmastokriisin hillintä ja luontokadon pysäyttäminen eivät odota. Se tarkoittaa, että hyvinvointi ei voi enää perustua aina vain uusien tavaroiden valmistamiseen ja uusien luonnonvarojen käyttöönottoon.

Kiertotalous on talousmalli, joka puuttuu ilmastokriisin, luontokadon ja luonnonvarojen hupenemisen juurisyihin. Kiertotaloudessa Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan hyödynnetään käytössä olevien tuotteiden ja materiaalien arvoa mahdollisimman pitkään. Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen.

Muutos kohti hiilineutraalia kiertotaloutta avaa uusia mahdollisuuksia Suomelle ja suomalaisille yrityksille. Tule verkkotapahtumaan keskustelemaan kiertotalouden tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista ja kuulemaan suomalaisten edelläkävijäyritysten tarinoita.

Tapahtuma on englanninkielinen.

Tutustu ohjelmaan ja puhujiin englannikielisellä tapahtumasivulla.

Tapahtuman järjestävät Business Finland,  Sitra, Ulkoministeriö sekä suomalaisten korkeakoulujen CICAT2025-hanke. Se on maailman kiertotalousfoorumi WCEF:n sivutapahtuma.

Tutustu myös Sitran uuteen Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listaan, joka esittelee 41 suomalaista kiertotalouden edelläkävijäyritystä.

Opening words

Jyrki Katainen, President of the Finnish Innovation Fund Sitra

Keynote speech: How and why will the Green Transition disrupt the U.S. Market?

Department of Commerce, ITA/Office of Finance and Insurance Industries (OFII) – Environmental Social Governance (ESG) investment

Fireside chat

Finland’s Ambassador to the United States Mikko Hautala and Susanna Mäkelä, Senior Director, Government Affairs, Microsoft

Stories from Finland: How ecological became economical

Neste Oyj: Petri Lehmus, R&D, Vice President
Kiilto Oy: Raija Polvinen, R&D, Vice President
Touchpoint Group Oy: Noora Salonoja, CEO

Each company case presentation will be commented by professor Leena Aarikka-Stenroos from University of Tampere and professor Hanna Lehtimäki from University of Eastern Finland

Virtual networking in smaller groups
Closing remarks

Nina Kopola, CEO of Business Finland

Mistä on kyse?