Live
Erätauko kasvusta ja edistyksestä Lahdessa
tapahtumat

Erätauko kasvusta ja edistyksestä Lahdessa

Tervetuloa tuomaan näkemyksesi keskusteluun kasvusta ja edistyksestä.

Mitä edistys merkitsee sinulle? Mikä luo sinulle uskoa tulevaisuuteen? Entä mitä on edistys Lahdessa? Mitä kohti meidän pitää pyrkiä?

Vaikka ihmisten elämä on lähes kaikilla mittareilla parempaa kuin 50 vuotta sitten, osa kokee asioiden olleen paremmin menneisyydessä ja monien huolet kumpuavat epävarmasta tulevaisuudesta. Haluamme kuulla, miten sinä koet edistyksen. Onko edistys ensisijaisesti talouden kasvua? Vai kuuluuko edistykseen myös ihmisten kokemus omasta kehittymisestään ja asioiden yhdessä saavuttamista?

Tervetuloa pureutumaan siihen mikä on edistystä nyt ja tulevaisuudessa Lahdessa. Mikä on hyvää tai huonoa ja mitä pitäisi tehdä? Tavoite on että jokainen tulee kuulluksi ja synnytämme yhdessä syvemmän ymmärryksen edistyksestä Lahdessa.

Kutsumme paikalle kaikenlaisia Lahden ja lähialueiden ihmisiä, erityisesti sinut, joka koet turhautuneesi maailman menoon, mutta haluaisit silti ideoida ja toimia – sekä sinut, jolle yhteiskunnallisista asioista keskustelu tai vaikuttaminen ei ole ihan arkipäivää. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi! Jotta viestit saadaan vietyä sinne missä päätöksiä tehdään, on paikalle kutsuttu myös asiantuntijoita ja päättäjiä. Tapahtuma myös uutisoidaan, jotta aiheelle saadaan laajempaa näkyvyyttä.

Tarjoamme osallistujille herkullisen iltapalan.

Alustava ilmoittautuminen 20.10. mennessä. Tapahtumaan mahtuu 40 henkeä. Mikäli tapahtuma tulee täyteen, osallistujat pyritään valitsemaan niin, että osallistujajoukko on mahdollisimman monipuolinen.

Lisätiedot: Maikki Siuko 050 339 2360, maikki.siuko@sitra.fi

Alustava ohjelma

17.00 Iltapala

17.30 Aloitus

18.00 Ryhmiin jakautuminen

20.00 Syvemmän ymmärryksen yhteenveto

21.00 Lopetus

Lisäksi

Tapahtumaan osallistuneilla on mahdollisuus myös osallistua Tulevaisuuden kyselytunnille 27.11., keskusteluun ministereiden kanssa. Lahden Erätauossa muodostetaan vähintään yksi kysymys kyselytunnille. Keskustelua edistyksestä jatketaan myös Erätauko verkkokeskustelussa 20.11. Sitra toteuttaa kyselyn edistyksestä Lahdessa, jonka tuloksia hyödynnetään tapahtumassa. Klikkaa tästä kyselyyn.

Mikä Erätauko?

Erätauossa rakennetaan uusi tapa käydä ja käynnistää rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Alkuvuonna 2017 käynnistetty Erätauko kutsuu ihmisiä käymään keskustelua yhteiskunnallisista aiheista eri puolilla Suomea ja antaa tilaa pysähtyä käsittelemään aiheita, jotka kaipaavat työstöä.

Erätauko on osa Sitran juhlavuotta, virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa sekä oikeusministeriön koordinoimaa Suomalaisen demokratian tulevaisuuskeskustelut -hanketta.

Mistä on kyse?