Live
Erätauko nuorille ja nuorten yhteisöille Lappeenrannassa

Erätauko nuorille ja nuorten yhteisöille Lappeenrannassa

Nuoret ja nuorten parissa työskentelevät – tervetuloa keskustelemaan!

Millaista on nuorten arkielämä? Miltä nuorten tulevaisuus Lappeenrannassa voisi parhaimmillaan näyttää? Miltä tuntuisi tasavertainen keskustelu näistä aiheista?

Erätauko-tapahtumassa keskitymme ymmärtämään nuoria ja keskustelemme rakentavasti toiveista ja huolista liittyen nuorten arkeen ja elämään. Pureudumme myös siihen, millaisin palveluin voimme parhaiten tukea nuorten tulevaisuutta. Mikä on hyvää tai huonoa ja mitä pitäisi tehdä? Tarkoitus on, että jokainen tulee kuulluksi ja saavutamme yhdessä syvemmän ymmärryksen. Syvemmän ymmärryksen perusteella käynnistetään syksyn aikana myös toimenpiteitä.

Jotta saamme aikaan monipuolisen keskustelun ja laajan aiheen käsittelyn, kutsumme Erätauko-tilaisuuteen laajasti erilaisia lappeenrantalaisia. Erityisesti toivomme mukaan alueen nuoria ja nuorten parissa työskenteleviä. Meitä kiinnostaa juuri teidän kokemuksenne! Paikalle on kutsuttu myös asiantuntijoita ja päättäjiä.

Mistä on kyse?

Tapahtuman järjestää Lappeenrannan Me-taloa koordinoiva Nicehearts ry, Me-säätiö ja Sitra. Me-talo on lappeenrantalaisten oma kohtaamispaikka, jossa kaikki toiminta on lähtöisin alueen asukkaiden ja me-talon kävijöiden omista ideoista, tarpeista ja toiveista.

http://www.nicehearts.com/nicehearts/
http://www.mesaatio.fi/case/me-talot/

Alustava ohjelma

16.50 Kahvi
17.10 Tervetuloa!

Jarkko Soininen, tutkija ja kouluttaja, Aretai Oy

17.20 Erätauon esittely

Janne Kareinen, asiantuntija, Sitra

17.30 Asiantuntijapuheenvuoro: Nuoruus

Timo Suhola, projektipäällikkö, Eksote

17.50 Virittäytyminen aiheeseen alustuksen pohjalta

Jarkko Soininen, tutkija ja kouluttaja, Aretai Oy

18.10 Jakaantuminen ryhmiin
18.15 Ryhmäkeskustelut käynnistyvät
19.45 Yhteenveto keskustelusta
20.00 Loppukeskustelu ja jatkosta sopiminen
20.45 Tilaisuus päättyy

Mikä Erätauko?

Erätauossa rakennetaan uusi tapa käydä ja käynnistää rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Alkuvuonna 2017 käynnistetty Erätauko kutsuu ihmisiä käymään keskustelua yhteiskunnallisista aiheista eri puolilla Suomea ja antaa tilaa pysähtyä käsittelemään aiheita, jotka kaipaavat työstöä.

Erätauko on osa Sitran juhlavuotta, virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa sekä oikeusministeriön koordinoimaa Suomalaisen demokratian tulevaisuuskeskustelut -hanketta.

www.eratauko.fi

Ota yhteyttä

 
Janne Kareinen

Suosittelemme

Lue lisää.

Mistä on kyse?