Live
EU:n digimarkkinasäädös – Uusia mahdollisuuksia startupeille?
tapahtumat

EU:n digimarkkinasäädös – Uusia mahdollisuuksia startupeille?

Tervetuloa keskustelemaan, kuinka pk-yritykset ja yksityishenkilöt voivat parhaiten hyödyntää uuden EU-datasäätelyn potentiaalia ja ymmärtää uusien sääntöjen tuomat muutokset.

EU:n digimarkkinasäädös (Digital Markets Act, DMA) suitsii suurimpien teknologiayhtiöiden valtaa ja hyödyttää käytännössä pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka kilpailevat digijättien tarjonnan rinnalla. Maaliskuussa 2024 voimaan tulleen säädöksen velvoitteet kohdistuvat ainoastaan kaikista suurimpiin yrityksiin eli portinvartijoihin ja niiden tarjoamiin palveluihin.

Pähkinänkuoressa yritys voi hyötyä säädöksestä digijätin palvelujen käyttäjänä tai niiden kilpailijana ainakin kolmella tavalla.

  • Digijättien eli portinvartijoiden palveluille voi syntyä enemmän vaihtoehtoja. Yritysten ei esimerkiksi ole pakko käyttää digijättien alustojen tarjoamia maksupalveluja, jotka voivat ottaa jopa 30 prosentin osuuden myynnistä.
  • Datan avoimuuden kasvaessa digijättien datavarannoista voivat hyötyä myös muut.
  • Digijättien palveluita käytettäessä saatavat algoritmisuositukset ja hakutulokset määräytyvät nykyistä reilummin. 

Tervetuloa syventymään DMA:n tarjoamiin mahdollisuuksiin startupeille ja pääomasijoittajille!

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan englanninkielisellä tapahtumasivulla. Tilaisuus järjestetään englanniksi.